Linser med rodfrugter i timian

Supersunde linser og masser af grøntsager

Foto: Jacob Ljørring

4 portioner

Det skal du bruge:

2 gulerødder
2 persillerødder
2 rødbeder
7 dl grøntsagsbouillon
4 hakkede skalotteløg
2 hakkede fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
200 g tørrede grønne linser
Salt og peber
½ dl hakket persille
1 spsk. timianblade

Prøv også: Linsesuppe med kardemomme

Sådan gør du:

Skær gulerødder, persillerødder og rødbeder i lange stave og kog dem i et minut i bouillonen. Tag dem op og dæk dem med film.
Svits skalotteløg og hvidløg i 1 spsk. olie et øjeblik og tilsæt linser og bouillon.
Lad linserne simre i bouillonen i 25 min. og smag til med salt og peber. Vend persillen i.
Lun grøntsagerne i 2 spsk. olie og vend dem med timian, salt og peber.

Servér linserne med grøntsagerne ovenpå.

Energi pr. portion:

419 kcal / 1755 kJ
Fedt: 13 gram
Kulhydrat: 52 gram
Protein: 16 gram
Kostfibre: 11 gram

Se også: Her er de mest kaloriefattige madvarer


Meld dig ind i Ude og Hjemmes Slankeklub i dag