Onsdag d. 8. august 2012 - af Lone Landmand/Foto: Søren Kvist
Linsesuppe
En god mulighed til en kødfri dag

Hovedret til 4 personer
Ingredienser til linsesuppe
2 dl røde linser
2 løg
4 gulerødder
2 porrer
2 spsk. olie til stegning
½ tsk. spidskommen
½ tsk. koriander
½ tsk. chili
1 tsk. tandoori masala (kan udelades)
1 spsk. revet frisk eller 1 tsk. stødt tørret ingefær
2 hakkede fed hvidløg
1½ l grøntsagsfond eller -bouillon
Salt og peber
PRØV OGSÅ: Andebryst med rissalat
Fremgangsmåde til linsesuppe
Skyl linserne grundigt i en sigte. Snit løg, gulerødder og porrer i småstykker - gem lidt af de grønne porretoppe til pynt. Varm olien op i en bredbundet gryde, tilsæt grøntsagsstykkerne og lad dem stege heri under jævnlig omrøring (grøntsagerne skal bare mørne lidt, men de må gerne tage en lille smule farve). Tilsæt spidskommen, koriander, chili og tandoori masala efter 5 min. Lad det svitse med i 1 minut og tilsæt så ingefær og hvidløg. Svits videre i yderligere i 1 minut. Vend linserne i og tilsæt grøntsagsbouillon. Lad suppen simre i 10 min. under låg og blend den godt igennem med en stavblender. Tilsæt lidt vand, hvis du synes, den er for tyk. Smag til med salt og peber og servér den med tynde strimler af porretop og naan-brød.
PRØV OGSÅ: Pulled pork