Linsesuppe med bagte løg

Vegetarisk suppe med masser af smag fra gulerødder, persillerødder, hvidløg, bagte løg og porre samt karry, gurkemeje, spidskommen og koriander.

Foto: Søren Kvist

Hovedret til 6 personer

Ingredienser

1 kg løg
2 spsk. olivenolie
2 gulerødder
2 persillerødder
1 stor porre
5 fed hvidløg
2 spsk. smør
2 spsk. madraskarry
1 spsk. gurkemeje
½ tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
2 l grønsagsbouillon
250 g røde linser
Salt og friskkværnet peber 

 

PRØV OGSÅ: Grøn aspargessuppe

 

Fremgangsmåde

Pil løgene og halvér dem, hvis de er meget store. Vend de hele eller halve løg i lidt olivenolie og bag dem i et ildfast fad under stanniol i en times tid ved 180° (ikke varmluft). 
Skræl gulerødder og persillerødder og skær dem i skiver. Snit porren, men gem lidt af den grønne top til pynt. Pil hvidløgene.
Smelt smørret i en tykbundet gryde og vend skiverne af gulerod og persillerod heri sammen med de hele fed hvidløg. Lad grønsagerne stege i ca. 5 min. under omrøring. Tilsæt porreringe, karry, gurkemeje, spidskommen og koriander. Du kan bestemme, om krydderierne skal være mere markante, ved at fortsætte stegningen lidt endnu, eller du kan blot tilsætte bouillonen omgående, hvis du ønsker din suppe mild. Skyl linserne og tilsæt dem til slut. Lad herefter suppen simre i ca. 20 min.
Tilsæt de bagte løg, lad suppen koge videre i endnu et par minutter og blend den så med en stavblender. Smag til med salt og friskkværnet peber og pynt med fintsnittet porretop. 
Servér suppen med lækkert brød til og dryp evt. lidt chiliolie og frisk citronsaft i.