Linsesuppe med kardemomme

Prøv en sund og lækker linsesuppe med masser af smag

linsesuppe med kardemomme

Foto: Jacob Ljørring og All Over Press

Linsesuppen er beregnet til 4 portioner.

Det skal du bruge til din linsesuppe

2 fed hvidløg i skiver
2 grofthakkede løg
2 spsk. olie
200 g kogte, afdryppede kikærter
100 g grønne linser
10 hele kardemommekapsler
½ tsk. hakket chili
½ tsk. spidskommen
1 dåse flåede tomater
1 dl grøntsagsbouillon
1 bdt. hakket persille
Salt og peber

Prøv også vores opskrift på linsesuppe med med karry og grønt

Linsesuppe: sådan gør du:
Svits hvidløg og løg blanke i olien i en gryde. Hæld kikærter i gryden sammen med linser, hele kardemommekapsler, chili, spidskommen, tomater og bouillon og lad det simre under låg i et kvarters tid.
Ved servering tilsættes persille og evt. kogende vand, hvis suppen er for tyk. Smag til med salt og peber.

LILLE MED EFFEKTIVT FRØ

Linsers høje indhold af fibre og protein gør dem velegnede, hvis du skal tabe dig. Især i supper er de gode, da de giver suppen struktur og kan bruges som jævning. Men prøv også at blande dem i salatskålen. Du vil opleve, at dine grøntsager mætter meget længere, end de plejer.

Energi pr. portion
292 kcal / 1223 kJ
Fedt: 9 gram
Kulhydrat: 35 gram
Protein: 11 gram
Kostfibre: 7 gram

Prøv også: Spinattærte med feta