Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • vegetar
  • Linsesuppe med karry og grønt

Linsesuppe med karry og grønt

Herlig linsesuppe krydret med karry, koriander, gurkemeje og hvidløg og med et dejligt fyld af gulerødder, selleri og æble.

Mail Print

Tirsdag d. 10. februar 2014 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist

PrintPrint

Lone Landmands linsesuppe med karry og grønt

Hovedret til 3 personer

Prøv også en linsesuppe med marinerederejer

Ingredienser til linsesuppe

2 store løg
1 porre
2 spsk. vindruekerneolie
2 fed hvidløg
1 dl røde linser
1 spsk. karry
½ spsk. stødt koriander
½ spsk. gurkemeje
1½ l god grønsagsbouillon
Salt og friskkværnet peber
Saften af en ½ lime
2 gulerødder
1⁄4 sellerihoved
1 æble
2 spsk. smør

PRØV OGSÅ: Lone Landmands cremede sellerisuppe med grøn urteolie

Fremgangsmåde - linsesuppe

Hak løgene og den hvide del af porren fint - gem den grønne porretop. Svits løg og hvide porrestykker i vindruekerneolien i en bred gryde. Tilsæt hakket hvidløg og linserne, når løgstykkerne bliver klare. Lad grydens indhold stege i endnu et par minutter, inden karry, koriander og gurkemeje tilsættes. Brun krydderierne af - jo længere tid, des kraftigere smag. Hvis suppen ikke skal være så krydret, tilsættes bouillonen med det samme.
Lad suppen koge i ca. 20 min., eller til linserne er møre. Smag til med salt, friskkværnet peber og limesaft. Blend hele herligheden, til suppen er ensartet.

Imens suppen koger, ordnes gulerødder, selleri og æblet. Skræl gulerødder og selleri og skær begge dele i små tern på ca. 1 x 1 cm. Gem eventuelt lidt tyndskrællet gulerod til pynt. Skær æblet i små tern - de skal først tilsættes, lige før suppen serveres.

Rist de små tern af gulerødder og selleri i smørret. Giv dem ca. 5 min. på en varm pande og krydr med lidt salt. Smag på dem - de skal stadig have lidt bid, når de tages af varmen. Snit den grønne del af porren og hæld den i linsesuppen sammen med de ristede rodfrugter. Tilsæt æblestykkerne ved anretningen og nyd din linsesuppe med rigeligt grønt pynt og dejligt friskbagt brød.

 

Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.


Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.

[email protected]

Relaterede Artikler

Muslinge-fiskesuppe

Græskarsuppe med karry

Hyldebærsuppe med hjemmelavede tvebakker

Anne Hjernøes lækre vandmelonsuppe

Læs mere om

  • linsesuppe
  • supper

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Karrysuppe med torskespid

Linsesuppe med bagte løg

Marianne blev 4,8 kilo lettere med Kålsuppekuren

Mexicansk inspireret suppe med chorizo

Muslinge-fiskesuppe

Mest læste

  • Jamie Olivers opskrift på pasta med friske asparges
  • Peberfrugtsuppe
  • Pirogger med spinat
  • Dahl - lækker indisk linseret der slanker
  • Calzone med hjemmelavet tomatsauce

Seneste nyt

  • Sådan klarer du kulden
  • Brev til Anne-Marie: Jeg skjuler min ensomhed
  • Derfor skal du tage stilling til organdonation
  • Amalie planlagde sin egen begravelse
  • Vær vågen: Katte skjuler smerte og sygdom
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00