Tirsdag d. 10. februar 2014 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Linsesuppe med karry og grønt
Herlig linsesuppe krydret med karry, koriander, gurkemeje og hvidløg og med et dejligt fyld af gulerødder, selleri og æble.

Lone Landmands linsesuppe med karry og grønt
Hovedret til 3 personer
Prøv også en linsesuppe med marinerederejer
Ingredienser til linsesuppe
2 store løg
1 porre
2 spsk. vindruekerneolie
2 fed hvidløg
1 dl røde linser
1 spsk. karry
½ spsk. stødt koriander
½ spsk. gurkemeje
1½ l god grønsagsbouillon
Salt og friskkværnet peber
Saften af en ½ lime
2 gulerødder
1⁄4 sellerihoved
1 æble
2 spsk. smør
PRØV OGSÅ: Lone Landmands cremede sellerisuppe med grøn urteolie
Fremgangsmåde - linsesuppe
Hak løgene og den hvide del af porren fint - gem den grønne porretop. Svits løg og hvide porrestykker i vindruekerneolien i en bred gryde. Tilsæt hakket hvidløg og linserne, når løgstykkerne bliver klare. Lad grydens indhold stege i endnu et par minutter, inden karry, koriander og gurkemeje tilsættes. Brun krydderierne af - jo længere tid, des kraftigere smag. Hvis suppen ikke skal være så krydret, tilsættes bouillonen med det samme.
Lad suppen koge i ca. 20 min., eller til linserne er møre. Smag til med salt, friskkværnet peber og limesaft. Blend hele herligheden, til suppen er ensartet.
Imens suppen koger, ordnes gulerødder, selleri og æblet. Skræl gulerødder og selleri og skær begge dele i små tern på ca. 1 x 1 cm. Gem eventuelt lidt tyndskrællet gulerod til pynt. Skær æblet i små tern - de skal først tilsættes, lige før suppen serveres.
Rist de små tern af gulerødder og selleri i smørret. Giv dem ca. 5 min. på en varm pande og krydr med lidt salt. Smag på dem - de skal stadig have lidt bid, når de tages af varmen. Snit den grønne del af porren og hæld den i linsesuppen sammen med de ristede rodfrugter. Tilsæt æblestykkerne ved anretningen og nyd din linsesuppe med rigeligt grønt pynt og dejligt friskbagt brød.
Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.
Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.