Løgsuppe

4 personer
Ingredienser til løgsuppe
1½ kg løg i tynde ringe
50 g smør
Salt og peber
2 spsk. sukker
1,8 l hønsebouillon
Tilbehør:
1 ciabattabrød
Olie
Ca. 100 g parmesanost (grana padano)
En lille håndfuld timiankviste
Prøv også: Græskarsuppe
Sådan gør du
Smelt halvdelen af smørret i en stor gryde over svag varme. Kom løgene i og drys lidt salt på. Lad dem stå, til de er blevet helt bløde, og rør af og til i dem - de må ikke tage farve. Øg varmen, tilsæt resten af smørret og drys sukkeret i gryden. Rør, til løgene er gyldne og let karamelliserede. Hæld bouillon på og bring den i kog. Lad det hele simre i 30 min. under låg, inden der smages til med salt og peber.
Tilbehør:
Skær brødet i skiver. Dryp lidt olie på skiverne og drys med revet ost og timianblade. Bag brødene i en 200° varm ovn i ca. 6 min. Læg skiverne i bunden af suppetallerkenerne og hæld suppe over.
Tilberedningstid:
50 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.
Prøv også: Kartoffel-porresuppe
Flere lækre supper
I galleriet her finder du flere lækre suppe-opskrifter...