vegetar

Nytårsmenu: Krydrede nødder, ostestænger og bobler

28. december 2016 af Louise Dandanell Ørsted
Server krydrede nødder, ostestænger og bobler som snacks før en festlig middag.

Ingredienser til krydrede nødder

100 g blandede nødder, f.eks. mandler, valnødder og hasselnødder
1 tsk. salt
3 spsk. vand
1 tsk. sukker
1 tsk. paprika
1 knsp. chilipulver

Fremgangsmåde til krydrede nødder

Rist nødderne på en tør pande, til de begynder at dufte. Hæld salt over og herefter vand. Lad det tørre ind og vend nødderne rundt på panden. Smag på nødderne. Er de ikke salte nok, kan man tilsætte yderligere ½ tsk. salt og 1 spsk. vand.
Hæld sukker, paprika og chili over. Rør rundt, til sukkeret er smeltet. Hæld nødderne ud på en tallerken og lad dem afkøle.

Alternativ til krydrede nødder: Myslibar med nødder, tørret frugt og kokosmel

Ingredienser til butterdejsruller med ost, frø og kerner

Ca. 25 stk.

1 rulle butterdej
30 g smør
1 spsk. sesamfrø
1 spsk. blå birkes
1-2 spsk. revet
parmesanost

Fremgangsmåde til butterdejsruller med ost, frø og kerner

Tænd ovnen på 180°.
Rul butterdejen ud og skær den ud i 1 cm brede strimler.
Læg dem dobbelt og sno dem sammen.
Smelt smørret og pensl de snoede butterdejsstænger hermed.
Drys en tredjedel af stængerne med hhv. sesamfrø, birkes og parmesanost.
Bag dem i ca. 8 min., eller til de er blevet sprøde og lysebrune.

Ingredienser til cocktail med mousserende vin og granatæble

1 flaske tør, mousserende vin
½ granatæble
2 tsk. sukker

Stil vinen på køl.
Rul granatæblet over bordet, halvér det og klem kerner og saft ud. Undgå de hvide, bitre hinder.
Si saften fra og smag den til med sukker. Hæld 1 spsk. saft i hvert glas og hæld mousserende vin over. Pynt med 1 tsk. granatæblekerner.

Tip:
Hvis du ikke får brugt hele granatæblet, kan du bruge resten af kernerne i en grøn salat eller på yoghurt.

Se også:
Nytårsmenu: Kransekage

Sponsoreret indhold