Opskrift på omelet

Lav en skøn omelet med champignoner.

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
500 g champignoner
2-3 spsk. olie
10 æg
½ dl revet parmesanost
½ tsk. peber
½ tsk. salt

Salat
½ glas soltørrede tomater i oliemarinade
100 g rucola
Ca. 100 g revet parmesanost
Friskkværnet peber

Tilbehør
Rugbrød

Opskrift på svinekødsgryde

Sådan gør du:
Rens champignonerne og skær dem i skiver. Steg dem i olien ved god varme på en ovnfast pande, til de er let gyldne (ca. 4 min.). Dæmp varmen og steg dem i yderligere ca. 4 min., til de er møre, og det meste af væden er fordampet. Pisk æg, parmesanost, salt og peber sammen og hæld blandingen over svampene. Steg omeletten over svag varme, til bunden og kanten er stivnet. Sæt panden under ovnens grillelement, til æggemassen er helt stivnet og gylden (ca. 4 min.).

Salat: Lad tomaterne dryppe af, men gem ca. ½ spsk. af oliemarinaden. Skær tomaterne i strimler. Vend dem med rucola og oliemarinade. Strø ost over og kværn med lidt peber. Læg salaten på toppen af omeletten.

Tilberedningstid: Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

Opskrift på lam og citronkartofler med hvidløg