Pasta med persillepesto og tomater

I denne film sammensætter kokken en lækker pastaret

Annonce

Ingredienser til pasta med persillepesto og tomater

Persillepesto
1 bundt bredbladet persille
200 gr mandler
½ dl æbleeddike
ca. 2 dl olivenolie eller rapskimolie (Hvad man har på hylden!)

500 gr dadeltomater
1 skalotteløg
1 spsk olivenolie
2 pakker frisk tagliatelle

Fremgangsmåde

Pesto: Skyl og tør persillen og skær den groft. Blend i en hurtighakker persille, mandler og æbleeddike.
Tilsæt olien lidt efter lidt. Pestoen skal ikke blendes for meget for den skal have en lidt grov konsistens. Kan holde sig på køl i et skoldet glas i en uges tid. Før man lægger låg på pestoen, så hæld olie på til overfladen er dækken. Olien forsegler pestoen og giver god holdbarhed.

Skær tomaterne i halve. Hak løget. Opvarm olie på en pande svits løget til det er klart til tomater og steg i 5 minutter og duften af tomat breder sig. Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Øs pastaen direkte op af kogevandet og over på panden til de stegte tomatern. Bland det hele godt rundt. Tilsæt 1 dl af kogevandet i panden. Vend godt rundt.

Anret pastaen i dybe tallerkner og server persillepestoen til.


Find flere video-opskrifter fra SuperBest her...
Ovnstegte grøntsager og quinoa
Lammeculotter og saltbagte kartofler