Peberfrugtsuppe

Peberfrugters sødme og ikke mindst deres fantastiske farve gør dem i den grad egnede til saucer eller som i denne opskrift til supper.


Hovedret til 4 personer

Det skal du bruge:
- 8 røde peberfrugter (det gør ikke noget, hvis de er overmodne eller endda lidt runkne)
- 3 store løg
- 3 fed hvidløg
- Salt og friskkværnet peber
- 2 spsk. rapskimolie
- 1 l god hønsefond eller -bouillon
- ½ tsk. cayennepeber
- 1 lille håndfuld rucola

Lav et lækkert naabrød til din suppe - få opskriften her...

VIDSTE DU...

At peberfrugter ikke må have ligget for koldt. Mange supermarkeder har deres frugt og grønt på køl, for at det skal kunne holde sig, men det kan røde peberfrugter altså ikke tåle. De bliver slet og ret bitre. Man kan faktisk lugte det på frugterne, inden man køber dem. Når man kommer hjem, må man selvfølgelig heller ikke lægge dem i køleskabet. Men det gælder altså kun for de røde frugter. Gul og grøn peber har ikke samme tendens.

Sådan gør du:
Skær peberfrugter og løg i store stykker og læg dem i en bradepande sammen med de upillede hvidløg.

Krydr med salt og peber og vend det hele rundt i olien.

Bag grøntsagerne i ovnen i ½ time ved 200°.

Hæld de bagte grøntsager i en gryde sammen med fond og cayennepeber - det passer helt fantastisk til den søde peberfrugt.

Lad grydens indhold koge i 5 min.

Giv det den store tur med en stavblender og hæld suppen gennem en sigte.

Smag til med salt og peber - og så er der suppe.

Drys lidt grofthakket rucola over suppen lige inden serveringen og nyd den med et godt stykke brød.

Evt. en lækker betabolle - få opskriften her...