vegetar

Pesto med basilikum

26. maj 2015 af Lone Landmand
Denne pesto med basilikum, pinjekerner, granaost og hvidløg egner sig fremragende til nykogte kartofler og pasta eller til dyppelse sammen med et godt, hjemmebagt brød.

Ingredienser

1 dl græsk jomfruolivenolie
1 tsk. groft salt
30 g pinjekerner
30 g granaost
1 hvidløgstop eller 1 lille fed frisk hvidløg
1 stort bundt eller en stor potte basilikum

PRØV OGSÅ: Lone Landmands Calzone med hjemmelavet tomatsauce

Fremgangsmåde

Find en foodprocessor eller morter frem. Brug helst ikke en blender – den pisker for meget luft i pestoen.
Hæld olivenolie, salt, pinjekerner og granaost skåret i mindre stykker ned i skålen. Hak hvidløgsbladene groft eller snit hvidløget fint, pil bladene af basilikumstilkene og læg hvidløg og basilikumblade i skålen til de øvrige ingredienser. Kør kortvarigt med maskinen eller vær ihærdig med støderen i morteren.
Opbevar din pesto koldt, til den skal bruges – den vinder ved nogle timers hvile, men skal bruges inden for et par døgn.

Sponsoreret indhold