Pesto med basilikum

Denne pesto med basilikum, pinjekerner, granaost og hvidløg egner sig fremragende til nykogte kartofler og pasta eller til dyppelse sammen med et godt, hjemmebagt brød.

Ingredienser

1 dl græsk jomfruolivenolie
1 tsk. groft salt
30 g pinjekerner
30 g granaost
1 hvidløgstop eller 1 lille fed frisk hvidløg
1 stort bundt eller en stor potte basilikum

 

PRØV OGSÅ: Lone Landmands Calzone med hjemmelavet tomatsauce

 

Fremgangsmåde

Find en foodprocessor eller morter frem. Brug helst ikke en blender – den pisker for meget luft i pestoen.
Hæld olivenolie, salt, pinjekerner og granaost skåret i mindre stykker ned i skålen. Hak hvidløgsbladene groft eller snit hvidløget fint, pil bladene af basilikumstilkene og læg hvidløg og basilikumblade i skålen til de øvrige ingredienser. Kør kortvarigt med maskinen eller vær ihærdig med støderen i morteren.
Opbevar din pesto koldt, til den skal bruges – den vinder ved nogle timers hvile, men skal bruges inden for et par døgn.