Portionspizzaer med nye kartofler

Små pizzaer med lækkert fyld af nye kartofler og mozzarella og en salsa verde af rucola, hvidløg og kapers. Pizzaerne er også velegnede til madpakken eller skovturen.

Foto: Søren Kvist

Hovedret til 4 personer

Ingredienser

Pizzadej
250 g hvedemel, evt. tipo 00
250 g durummel, gerne groft
¼ pakke gær
2 tsk. salt
375 ml vand
5 spsk. olivenolie

Fyld
Lidt olivenolie til pensling
4 mellemstore nye kartofler
Salt
2 friske kugler mozzarella
2 kviste rosmarin
Salt og friskkværnet peber

Salsa verde
1 stor håndfuld rucola
2 fed hvidløg
2 tsk. kapers
Jomfruolivenolie
Salt og friskkværnet peber

 

PRØV OGSÅ: Lasagne med løg, selleri og champignoner

 

Fremgangsmåde

Dej: Hæld melet i en stor skål. Smuldr gæren sammen med melet, til den er så godt som ”væk”. Tilsæt salt, vand og olie og ælt det godt og grundigt sammen, gerne i 15 til 20 min. Stil dejen til hævning ved almindelig stuetemperatur, til den er hævet godt og tydeligt er i fuld gang. Har du to timer, er det bedre end én. Dejen kan også hæve natten over i køleskabet, det bliver den kun bedre af.
Tænd ovnen på højeste temperatur. Har du en bagesten, skal den ind i ovnen med det samme. Alternativt kan du sætte en bageplade ind i stedet.

Fyld: Skyl kartoflerne og snit dem i så tynde skiver, du kan. Brug en kniv eller skær dem på et mandolinjern. Læg skiverne i en gryde med letsaltet vand og bring det i kog. Kartoffelskiverne skal kun lige op at koge, så er de færdige. Hæld vandet fra og lad skiverne dryppe helt af. 

Salsa verde: Hak rucolaen groft med en stor kniv og bland den med finthakket hvidløg og kapers. Hæld olivenolie ved, til der ikke kan røres mere ud i urteblandingen. Smag til med salt og peber.

Pizzaer: Del dejen i 8 dele og fold hver del til en lille kugle, som flades ud til en tynd bund. Brug gerne en kagerulle, hvis du ikke kan gøre det med hænderne. Fordel pizzabundene på 2 stykker bagepapir. Pensl dem med olivenolie på hele fladen med undtagelse af kanten og fordel de blancherede kartoffelskiver på bundene. 
Læg mindre stykker af den friske mozzarella ovenpå og drys med lidt rosmarin. Giv portionspizzaerne et drys salt og peber. Træk bagepapiret over på en omvendt bageplade og herfra videre over på bagestenen eller den forvarmede bageplade i ovnen. Bag pizzaerne, til de er gyldne og sprøde. Det tager 5-8 min., alt efter hvor varm din ovn kan blive.
Fordel salsa verde på toppen af de nybagte pizzaer og servér staks. 

TIP Pizzaerne kan sagtens fryses og genopvarmes.