vegetar

Quinoa-salat

24. februar 2014 af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
En lækker salat sammensat af bl.a. af de proteinrige quinoa-frø samt rødbedetern, hvidløg, icebergsalat og dijonsennep. Et fint tilbehør til f.eks. lammesteg.

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.

[email protected]Lone Landmands quinoa-salat

Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.

Tilbehør til 3-4 personer

Ingredienser

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

1½ dl quinoa
3 små løg
1 spsk. smør
1 lille tsk. dijonsennep
1 dl hvidvin
Salt og friskkværnet peber
150 g rødbede
1 fed hvidløg
2 spsk. jomfruolivenolie
½ icebergsalat
½ spsk. rød balsamicoeddike
Persille til pynt

PRØV OGSÅ: Lone Landmands Salat med rodfrugter

Fremgangsmåde

Tilsæt sennep og fordel den i blandingen. Hæld derpå vinen ved og lad den koge ind.
Lad quinoa-frøene koge i ca. 10 min., til de bliver møre, men ikke udkogte. Tilsæt ½ tsk. salt og et godt drys peber under kogningen. Tilsæt også gerne lidt vand undervejs, men ikke mere, end at du kan koge det sidste væk, når frøene er færdige.
Tag quinoa-frøene af panden og lad dem afkøle let, når de er møre.
Skræl rødbederne og snit dem i helt fine tern, ca. ½ cm på hver led. Hak hvidløgsfeddet helt fint og steg det sammen med rødbederne i
1 spsk. olivenolie i 1-2 min. Rødbedeternene skal stadig have bid. Krydr med lidt salt og peber.
Tag rødbedeblandingen af panden og lad den afkøle til stuetemperatur.
Snit icebergsalaten fint og bland den med resten af det finthakkede løg, afkølet quinoa og rødbedeblandingen. Pisk 1 spsk. jomfru-olivenolie sammen med ½ spsk. balsamicoeddike, hæld blandingen over salaten og vend rundt. Smag til med salt og peber og drys hakket persille på toppen.

Galleri: 7 lækre opskrifter på brød

Sponsoreret indhold