Salat a la Asien med glaskål

Herlig sensommersalat med sprød glaskål og rødløg. Salaten er krydret med sesamfrø og vendt i hoisinsauce.

Foto: Søren Kvist

Tilbehør til 2-3 personer

 

Ingredienser

Salat
½ dl sesamfrø
1 stor eller 2 små glaskål (eller
1 sommerhvidkål)
1 stort, frisk rødløg med top
eller 1 bdt. forårsløg med top

Hoisinsauce
2 spsk. sojasauce
½ spsk. cremet jordnøddesmør
1½ spsk. sirup
1 spsk. sesamolie
1½ spsk. hvid balsamico
½ tsk. salt
¼ tsk. friskkværnet peber
Evt. 1 knsp. cayennepeber

 

PRØV OGSÅ: Lone Landmands Quinoasalat

 

Fremgangsmåde

Hoisinsauce: Pisk ingredienserne til hoisinsaucen sammen i en lille skål. Den kan sagtens laves i god tid og derefter stå og trække i køleskabet – evt. til næste dag.

Salat: Rist sesamfrøene på en tør pande i nogle minutter. Tag dem af panden og lad dem køle af.

Skær bladstilkene af glaskålen, skær top og bund af kålen og skær forsigtigt skrællen af hele vejen rundt. Der er ingen grund til at tage for meget af den lyse del under skrællen med – det er kun selve skrællen, som er lidt for grov at tygge sig igennem. Skær glaskålen i ca. ½ cm tykke skiver og dernæst i ½ cm tykke stave. Del dem en gang eller to, så de bliver mundrette.

Skær løgtoppen i tynde strimler og snit løget i små tern. Vend stavene af glaskål, løgtoppe og -tern samt sesamfrø (gem lidt til pynt) med hoisinsaucen, drys med sesamfrø og servér straks.

TIP Er lidt af salaten tilovers, kan den sagtens gemmes på køl. Næste dag vil dressingen være tyndere, og kålstavene knap så sprøde, men salaten smager dejligt alligevel.