vegetar

Salat med rodfrugter

17. november 2012 af Lone Landmand
En salat behøver ikke altid være grøn. Der er så mange andre smukke farver

En salat behøver ikke altid være grøn. Der er så mange andre smukke farver - rød for eksempel. Og en salat behøver heller ikke altid være lavet af råvarer, der har groet over jorden. Under jorden er der også spændende muligheder som for eksempel rodfrugter. Disse behøver ikke altid serveres varme. Denne salat er således lavet af stegte rodfrugttern, der er marineret i en god dressing. Ganske enkel at tilberede,
sætte køligt og hente frem ved spisetid.

Tilbehør til 4 personer

Det skal du bruge:

4 persillerødder
4 gulerødder
2 store rødbeder
½ lille knoldselleri
2 spsk. jomfruolivenolie
1 fintrevet fed hvidløg
½ tsk. groft salt
1 dl grofthakkede valnødder
2 spsk. grofthakket bredbladet persille

Dressing:

4 spsk. jomfruolivenolie
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. honning
½ tsk. dijonsennep
1 tsk. groft salt
½ tsk. friskkværnet peber

PRØV OGSÅ: Ovnbagt ratatouille

Sådan gør du:

Pisk ingredienserne til dressingen sammen og lad den trække, mens grøntsagerne ordnes.
Skræl grøntsagerne og skær dem i små tern (1 x 1 cm).
Varm olien på en pande og rist grøntsagsternene heri under jævnlig omrøring. Giv dem ca.
5 min., tilsæt fintrevet hvidløg samt salt og steg videre i yderligere 5 min.
Vend de varme grøntsagstern i dressingen og lad salaten trække i mindst 1 time. Drys valnødder og persille over inden servering.

Tip:

Grofthakkede hasselnødder eller mandler kan anvendes i stedet for valnødder.

Tip:

Servér salaten ved stuetemperatur - er den helt kold, går noget af smagen tabt.

PRØV OGSÅ: Coleslaw

Mangler du en opskrift på et lækkert brød?

Her får du en samling af Ude og Hjemmes bedste brødopskrifter...

Sponsoreret indhold