Opskrifter
Smagsfuld grøntsags-moussaka med kraftig tomat-løgkompot
Mandag, 27. maj 2013(opd. 7. april)af Lone Landmand. Foto: Søren Kvist
Denne moussaka er helt uden kød. Til gengæld er den fuld af smag fra de mange dejlige grøntsager, der er tilsat. Det gælder ikke mindst den kraftige tomat-løgkompot samt grøntsager som aubergine, peberfrugt og squash.

4 personer
Øvrigt grøntsagsfyld:
1 aubergine
1 spsk. groft salt
Olie til stegning
Salt og friskkværnet peber
1 squash
1 rød eller gul peberfrugt
Tomat-løgkompot:
200 g små tomater - gerne daddel- eller cherrytomater
1 spsk. jomfruolivenolie
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
½ tsk. friskkværnet peber
3 store banan-skalotteløg eller 6 almindelige skalotteløg
2 fed hvidløg
¼ tsk. cayennepeber
Ovnbagte kartofler:
1 kg kartofler
1½ spsk. jomfruolivenolie
1 spsk. friskhakket timian
1 tsk. fint salt
¼ tsk. friskkværnet peber
Ostesauce:
50 g smør
50 g mel
½ l mælk
3 store æg
½ tsk. fint salt
¼ tsk. friskrevet muskatnød
30 g friskrevet granaost
Smør og 1 dl rasp til fadet