Sommerlig kartoffelsalat med bagte tomater

Lækker, kold kartoffelsalat af nye kartofler vendt i dressing af olie, æblecidereddike og dijonsennep. Kartoffelsalaten indeholder desuden asparges og tomater bagt med sojasauce, honning og timian.

Foto: Søren Kvist

Tilbehør til 4 personer

 

Ingredienser

Bagte tomater
1 spsk. jomfruolivenolie
1 spsk. sojasauce
1 tsk. flydende honning
1 spsk. friske timianblade
¼ tsk. salt
¼ tsk. friskkværnet peber
200 g små tomater

Kartoffelsalat
1 kg små, nye kartofler
3 spsk. jomfruolivenolie
1 spsk. æblecidereddike
1 tsk. dijonsennep
Ca. ½ tsk. salt
¼ tsk. friskkværnet peber
1 bundt asparges
1-2 tsk. smør
100 g spæde salatblade,
fx rucola og spinat
Toppen af et bundt friske løg
1 bdt. purløg

 

PRØV OGSÅ: Lone Landmands Quinoa-salat

 

Fremgangsmåde

Bagte tomater: Tænd ovnen på 150° (ikke varmluft). Bland olivenolie, sojasauce, honning, timian, salt og peber i et lille ovnfast fad. Halvér tomaterne, vend dem rundt i fadet og bag dem i ca. 40 min. i ovnen. Tag fadet ud og lad indholdet køle af. Væden skal bruges i kartoffelsalaten.

Kartoffelsalat: Kog kartoflerne i rigeligt, letsaltet vand – de skal være faste, men møre. Hæld vandet fra og lad kartoflerne afkøle.
Pisk olivenolie, ælecidereddike, dijonsennep, salt og peber sammen. Halvér de endnu lune kartofler og vend dem rundt i dressingen.
Snit aspargesstilkene i skrå stykker og rist dem i smør nogle få minutter – de skal blot skifte farve til mørkegrøn og lidt gylden.
Snit salatbladene groft og klip løgtoppe og purløg fint.
Vend forsigtigt salat, asparges, løgtoppe og purløg og de bagte tomater med væde sammen med kartoflerne. Servér straks.