Syltede rødløg

De syltede løg er krydret med korianderfrø og fennikelfrø. Dejlige i en grøn salat, en sandwich eller en tortilla eller som tilbehør til hverdagens aftensmad.

Foto: Søren Kvist

Ca. 4 glas a 3½ dl

Ingredienser

4 store rødløg
8 dl god lagereddike
2 dl æblecidereddike
½ dl rørsukker
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. fennikelfrø eller spidskommen
½ tsk. salt

PRØV OGSÅ: Lone Landmands pesto med basilikum

Fremgangsmåde

Pil løgene og skær dem i en halv cm tykke skiver. Hvis de skæres tyndere, vil de miste sprødheden under lagringen. Fordel skiverne i fire glas med tilhørende låg.
Kog en lage af lagereddike, æblecidereddike, rørsukker, koriander- og fennikelfrø samt salt. Lagen skal blot koge i et par minutter. Lad lagen køle lidt af, hæld den over løgskiverne og sæt låg på glassene.
Det er vigtigt, at løgene er dækkede af eddikelagen, så den nødvendige mængde afhænger af størrelsen på dine løg og dine glas. Fyld evt. glassene op med ren, god lagereddike om nødvendigt. Lad de syltede rødløg trække i nogle dage, inden de tages i brug.
Opbevar dem på et mørkt og køligt sted.

TIP Når du har spist løgene, kan du sagtens genbruge eddikelagen til en ny portion løg. Giv den blot et opkog forinden, så er den klar til brug igen.