Syltede svampe

I denne film har vi specielt fokus på svampe. Vi fortæller om sorter og sæson. Vi fortæller også om æbleeddiken og dens anvendelsesmuligheder. Se opskriften på syltede svampe her…

Annonce

SuperBests grøntafdelinger bugner med svampe i sensommeren. Det er højsæson, og udvalget er stort. Både de klassiske kendte og de mere specielle svampe, der har vundet indpas i det danske køkken de senere år, samt økologiske svampe.

Svampe er dramatiske at se på, en fantastisk smagsgiver, næringsrig og med en vidunderlig konsistens og duft. Brug dem i simreretter, wok og supper eller måske som fyld i en fars. Rist dem kort på en pande og kast dem over en ret som lækker, spiselig pynt - med stor og fyldig smag og en eventyrlig duft. Svampe er særdeles dejlige i stuvninger og sammen med pasta og æggeretter, hvor svampenes intense smag og duft får lov til at udfolde sig frit.

Forlæng sæsonen - prøv opskriften på syltede svampe.

Ingredienser til syltede svampe

Til 4 personer

500 g svampe (danske) (Alle svampe er dejlige at sylte, så man har et foråd, når den korte sæson er slut. Prøv med kantareller, østershatte eller champignon.)

1 dl æbleeddike
1 dl olivenolie
1 dl vand
Frisk salvie
2 laurbærblade
Salt og hele peberkorn

Sådan gør du

Steg svampene hele i en dyb pande så de får noget farve. Hæld de øvrige ingredienser på panden og lad det simre ca. 10-20 minutter til svampene er skrumpet lidt ind og er møre.

Serveringsforslag: Gem svampene i lagen på køl og brug både lage og svampe til salater, pålæg, i gryderetter eller bare som snack.

Vin: CONO SUR organic pinot


Find flere video-opskrifter fra SuperBest her...
Fladbrød
Is med bagt hvid chokolade og stikkelsbærkompot