Tirsdag d. 13. august 2013 - af Pia Friis Andreassen. Foto: Martin Tanggaard
Tofubøf på portobellosvamp til Dukan-kuren
Du får her Dukan-opskriften på en vegetar-burger, hvor bøffen består af tofu rørt med revne gulerødder og havreklid. Herunder ligger en lækker olieristet portobellosvamp og det hele serveres med en dejlig sennepsdressing.

Få din guide, gode råd og opskrifter til Dukan-kuren her >>
Opskrift til fase 2 i Dukan-kuren
2 portioner, PG = Protein / Grønt
Ingredienser
Tofubøf
300 g blød tofu
2 spsk. tomatkoncentrat
1 nip salt
½ tsk. peber
2 æg (str. M/L)
180 g kogte, revne
gulerødder
4 spsk. havreklid
Nogle dråber olie
Dressing
1 dl fromage frais rørt med 1 tsk. dijonsennep
Svampe
4 portobello-svampe
Nogle dråber olie
Salatblade
1 stor håndfuld brøndkarse
PRØV OGSÅ: Squash-spaghetti med ostesauce og bacon
Fremgangsmåde
Svampe: Fordel lidt olie på panden med køkkenrulle. Steg svampene bløde over middelstærk varme (ca. 2½ min. på hver side), de skal dog stadig have bid.
Tofubøf: Smuldr tofuen fint ned i en skål. Tilsæt tomatkoncentrat, salt, peber, æg og revne gulerødder og rør det sammen. Kom derefter havreklid i under omrøring. Kram farsen godt sammen og form den til 4 bøffer. Fordel lidt olie på en slip let-pande med køkkenrulle og steg bøfferne i ca. 4 min. på hver side over middelstærk varme.
Kom salatblade på de stegte, let afkølede svampe og dernæst en bøf, dressing og brøndkarse.
TIP Tomatkoncentrat hører til de tolererede fødevarer, dem må du højst indtage to af pr. dag. Den tolererede mængde tomatkoncentrat er 1 spsk. Spis derfor højst to tofubøffer. Med to tofubøffer, har du fået din daglige mængde af havreklid.