Tomatsuppe med basilikum

Lækker hjemmelavet tomatsuppe - pynt din tomatsuppe med basilikum og lidt fløde

tomatsuppe med basilikum

Tomatsuppe - Foto: Martin Tanggaard

Det skal du bruge til tomatsuppe:

(Til 4 personer)
1 stort, hakket løg
1 spsk. olie
2 hakkede fed hvidløg
3 dåser hakkede, flåede tomater
½ liter grøntsagsbouillon
1 glas syltet rød peber (afdryppet)
2 håndfulde friske basilikumblade
1 dl madlavningsfløde 8 %
Salt og peber

Prøv også: Ovndampet rødspætte i tomatsuppe

Tilbehør til suppen:

Hjemmebagte grovboller eller flutes 

Prøv også: Gullasch på sommermaner

Sådan gør du:

Hak løget, og sautér det i olie i en gryde, til det er klart. Tilsæt hvidløg, tomater og bouillon, og bring det i kog. Lad det småsnurre under låg i ca. 10 min. Kør derpå din tomatsuppe glat i en blender, og lad den syltede røde peber og halvdelen af basilikumbladene blende med. Smag til med salt og peber. Hæld din tomatsuppe i forvarmede tallerkener, og pynt med resten af basilikumbladene og lidt fløde lige inden servering.

Tilberedningstid:

Ca. 20 min., heraf arbejdstid ca. 10 min.

Prøv også: Kold suppe af grøntsager