Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • vegetar
  • Tortillaer med bønne-kalas og avocadodressing

Tortillaer med bønne-kalas og avocadodressing

Lone Landmands sunde og proteinrige bønne-kalas med peberfrugt og majs ledsages af skønne, hjemmebagte tortillaer og en flot, grøn avocadodressing.

Mail Print

Galleri: 7 lækre opskrifter på brød

Lækkert bagværk med masser af smag
Se opskriften her Lækkert bagværk med masser af smag
Se opskriften her

Rosmarinbrød

Lækkert bagværk med masser af smag
Se opskriften her

1 / 8
Lækkert tilbehør til suppen
Se opskriften her Lækkert tilbehør til suppen
Se opskriften her

Peberfladbrød

Lækkert tilbehør til suppen
Se opskriften her

2 / 8
Nemt og lækkert brød der er perfekt tilbehør til suppe eller salatSe opskriften her Nemt og lækkert brød der er perfekt tilbehør til suppe eller salatSe opskriften her

Naanbrød

Nemt og lækkert brød der er perfekt tilbehør til suppe eller salat
Se opskriften her

3 / 8
Brød med flot farve og en himmelsk smag
Se opskriften her Brød med flot farve og en himmelsk smag
Se opskriften her

Porterbrød

Brød med flot farve og en himmelsk smag
Se opskriften her

4 / 8
Godt brød med masser af kerner fra Slankeklubben
Se opskriften her Godt brød med masser af kerner fra Slankeklubben
Se opskriften her

Kernebrød

Godt brød med masser af kerner fra Slankeklubben
Se opskriften her

5 / 8
Rugbrød fra Slankeklubben
Se opskriften her Rugbrød fra Slankeklubben
Se opskriften her

Rugbrød med spidskommen

Rugbrød fra Slankeklubben
Se opskriften her

6 / 8
Skønt sigtebrød
Se opskriften her Skønt sigtebrød
Se opskriften her

Sigtebrød

Skønt sigtebrød
Se opskriften her

7 / 8

Relaterede artikler

Kebab af oksekødsboller på spyd serveret med blomkåls-couscous og hvidløgsdressing

Kebab med oksekød og blomkåls-couscous

Spanske pizzaer

Sommerpie

Jordbærdrik som dessert

Nyeste artikler

  • X Factor-Mathias nær brændt ihjel: Mobbet med sine ar
  • Fem gribende oplevelser: Vi har fået tegn fra oven
  • Husspektakler: Når politiet rykker ud til uro i hjemmet 
  • Sådan klarer du kulden

Tirsdag d. 17. juni 2014 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist

PrintPrint

Lone Landmands tortillaer med bønne-kalas og avocadodressing


Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.

[email protected]

Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.

Ingredienser

Tortillaer

6 stk.

125 g majsmel
200 g hvedemel
1 tsk. fint salt
1 tsk. solsikkeolie
1 dl varmt vand

Avocadodressing

Tilbehør til 4 personer

3 modne avocadoer
2 spsk. friskpresset citronsaft
1 tsk. fint salt
¼ tsk. friskkværnet peber
3 spsk. cremefraiche 18 %
1 knsp. cayennepeber


Bønne-kalas

Hovedret til 4 personer

Bønner og tomatsauce
2 rødløg
3 spsk. majs- eller solsikkeolie
2-3 tsk. cajunkrydderi
1 dåse flåede tomater
3-4 dl vand
1 grønsags-bouillonterning
500 g udblødte og kogte bønner

Grønsager
1 grøn peber
1 rød peber
3 forårsløg
2 fed hvidløg
3 spsk. majs- eller solsikkeolie
2 dl frosne majs
2 dl frosne fine ærter
Salt og peber

Tilbehør
Lidt cremefraiche og persille til pynt
Evt. en grøn salat


PRØV OGSÅ: Lone Landmands bøfsandwich de luxe



Fremgangsmåde

Tortillaer: Hæld alle ingredienserne i en røreskål - gerne til en køkkenmaskine - og ælt dejen grundigt sammen. Justér evt. med en smule mel, så dejen bliver blød, men lige akkurat ikke klistret.
Hæld dejen ud på køkkenbordet og del den i seks lige store dele. Pres de enkelte dele flade og runde, så de er ca. 10 cm i diameter. Læg et fugtigt klæde over og lad dejpladerne hvile i en halv time.
Drys lidt mel ud på køkkenbordet og over hver dejplade. Rul pladerne ud så tyndt som muligt - de skal være ca. 20 cm i diameter.
Varm en pande grundigt op og bag hver dejplade i ½-1 min. på hver side - dejen skal boble lidt op og få brune pletter, hvor den hviler på panden.

Genopvarm tortillaerne i ovnen eller på en hed pande lige før servering.

Avocadodressing: Hæld citronsaft, salt, peber, cremefraiche og cayennepeber i en lille skål og skrab frugtkødet fra avocadoerne ned i skålen. Mos det hele sammen - evt. med et ballonpiskeris - til dressingen er luftig og ensartet. Sæt dressingen på køl, til den skal serveres.



Bønnekalas

Bønner og tomatsauce: Snit rødløgene fint og svits dem i en sauterpande eller gryde i olien. Tilsæt cajunkrydderi og lad det brune lidt med. Hak de flåede tomater og lad dem simre med, til der stort set ikke er væske tilbage. Tilsæt vand og grønsagsterning. Skru ned for varmen og lad grydens indhold stå og simre i ca. 20 min. Når halvdelen af væsken er tilbage, hældes bønnerne i og det hele koges godt igennem.

Grønsager: Snit peberfrugterne i små tern og skær forårsløgene i skiver - hold den hvide og grønne del adskilt. Hak hvidløgene fint.
Sæt en stor pande med olie på blusset og rist peberfrugtternene i et minuts tid. Tilsæt den hvide del af forårsløgene og hvidløgene. Tilsæt kort efter majs og ærter. Steg videre, indtil de er tøet op, og tilsæt så toppene fra forårsløgene. Svits det hele i kort tid og hæld grønsagsherlighederne op i gryden med bønner og tomatsauce. Smag til med salt og peber.

Servér med en klat cremefraiche, drys med lidt persille og giv eventuelt grøn salat til retten.

Relaterede Artikler

Tærte med spinat, feta og dijonsennep

Linguine med sej, tomat og basilikum

Vaniljeparfait

Snegle med chokolade

Læs mere om

  • lone landmand
  • mexicansk og spansk mad
  • udenlandske retter

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Kebab med oksekød og blomkåls-couscous

Spanske pizzaer

Sommerpie

Jordbærdrik som dessert

Tærte med spinat, feta og dijonsennep

Mest læste

  • Jamie Olivers opskrift på pasta med friske asparges
  • Peberfrugtsuppe
  • Pirogger med spinat
  • Dahl - lækker indisk linseret der slanker
  • Calzone med hjemmelavet tomatsauce

Seneste nyt

  • X Factor-Mathias nær brændt ihjel: Mobbet med sine ar
  • Fem gribende oplevelser: Vi har fået tegn fra oven
  • Husspektakler: Når politiet rykker ud til uro i hjemmet 
  • Sådan klarer du kulden
  • Brev til Anne-Marie: Jeg skjuler min ensomhed
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00