vegetar

Tortillaer med bønne-kalas og avocadodressing

17. juni 2014 af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Lone Landmands sunde og proteinrige bønne-kalas med peberfrugt og majs ledsages af skønne, hjemmebagte tortillaer og en flot, grøn avocadodressing.

Lone Landmands tortillaer med bønne-kalas og avocadodressing

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.

[email protected]

Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.

Ingredienser

Tortillaer

6 stk.

125 g majsmel
200 g hvedemel
1 tsk. fint salt
1 tsk. solsikkeolie
1 dl varmt vand

Avocadodressing

Tilbehør til 4 personer

3 modne avocadoer
2 spsk. friskpresset citronsaft
1 tsk. fint salt
¼ tsk. friskkværnet peber
3 spsk. cremefraiche 18 %
1 knsp. cayennepeber


Bønne-kalas

Hovedret til 4 personer

Bønner og tomatsauce
2 rødløg
3 spsk. majs- eller solsikkeolie
2-3 tsk. cajunkrydderi
1 dåse flåede tomater
3-4 dl vand
1 grønsags-bouillonterning
500 g udblødte og kogte bønner

Grønsager
1 grøn peber
1 rød peber
3 forårsløg
2 fed hvidløg
3 spsk. majs- eller solsikkeolie
2 dl frosne majs
2 dl frosne fine ærter
Salt og peber

Tilbehør
Lidt cremefraiche og persille til pynt
Evt. en grøn salat

PRØV OGSÅ: Lone Landmands bøfsandwich de luxe

Fremgangsmåde

Tortillaer: Hæld alle ingredienserne i en røreskål - gerne til en køkkenmaskine - og ælt dejen grundigt sammen. Justér evt. med en smule mel, så dejen bliver blød, men lige akkurat ikke klistret.
Hæld dejen ud på køkkenbordet og del den i seks lige store dele. Pres de enkelte dele flade og runde, så de er ca. 10 cm i diameter. Læg et fugtigt klæde over og lad dejpladerne hvile i en halv time.
Drys lidt mel ud på køkkenbordet og over hver dejplade. Rul pladerne ud så tyndt som muligt - de skal være ca. 20 cm i diameter.
Varm en pande grundigt op og bag hver dejplade i ½-1 min. på hver side - dejen skal boble lidt op og få brune pletter, hvor den hviler på panden.

Genopvarm tortillaerne i ovnen eller på en hed pande lige før servering.

Avocadodressing: Hæld citronsaft, salt, peber, cremefraiche og cayennepeber i en lille skål og skrab frugtkødet fra avocadoerne ned i skålen. Mos det hele sammen - evt. med et ballonpiskeris - til dressingen er luftig og ensartet. Sæt dressingen på køl, til den skal serveres.

Bønnekalas

Bønner og tomatsauce: Snit rødløgene fint og svits dem i en sauterpande eller gryde i olien. Tilsæt cajunkrydderi og lad det brune lidt med. Hak de flåede tomater og lad dem simre med, til der stort set ikke er væske tilbage. Tilsæt vand og grønsagsterning. Skru ned for varmen og lad grydens indhold stå og simre i ca. 20 min. Når halvdelen af væsken er tilbage, hældes bønnerne i og det hele koges godt igennem.

Grønsager: Snit peberfrugterne i små tern og skær forårsløgene i skiver - hold den hvide og grønne del adskilt. Hak hvidløgene fint.
Sæt en stor pande med olie på blusset og rist peberfrugtternene i et minuts tid. Tilsæt den hvide del af forårsløgene og hvidløgene. Tilsæt kort efter majs og ærter. Steg videre, indtil de er tøet op, og tilsæt så toppene fra forårsløgene. Svits det hele i kort tid og hæld grønsagsherlighederne op i gryden med bønner og tomatsauce. Smag til med salt og peber.

Servér med en klat cremefraiche, drys med lidt persille og giv eventuelt grøn salat til retten.

Sponsoreret indhold