Søndag d. 10. marts 2013 - af Kim Gravenhorst/ Foto: Jacob Ljørring
Urtesuppe med bønner, blomkål og broccoli
Krydret og velsmagende urtesuppe med hvide bønner, blomkål, broccoli og rosenkål. En dejlig vinterret, der både varmer og mætter!

Ingredienser til urtesuppe med bønner, blomkål og broccoli
(8 portioner)
1 blomkålshoved
1 broccoli
½ kg rosenkål
4 gulerødder
4 løg
3 porrer
2 spsk. rapsolie
4 hakkede fed hvidløg
1 spsk. karry
2 l bouillon
2 dåser flåede tomater
½ spsk. sambal oelek
2 kviste timian
2 kviste rosmarin
100 g kogte hvide bønner
Salt og peber
LÆS OGSÅ: BRUG DE SUNDE LØG
Fremgangsmåde
Skær blomkålen og broccolien i små buketter, rens og halvér rosenkålene og skær gulerødderne i skiver. Skær løgene i både og porrerne i skiver.
Skær stokken fra blomkål og broccoli i skiver og kom dem i en gryde sammen med det grønne fra porrerne. Kom lidt vand ved, det skal højst dække grøntsagerne halvt, kog det helt mørt under låg og blend det til en puré.
Kom olien i en stor gryde og varm den op. Svits rosenkål, løg, hvidløg og karry heri et øjeblik og tilsæt bouillon, tomater, sambal oelek, timian og rosmarin. Når det er kommet i kog, tilsættes resten af de ordnede grøntsager. Når gryden er næsten oppe på kogepunktet igen, tilsættes pureen og bønnerne, og suppen smages til med salt og peber.
Tip: Retten kan varieres ved at tilsætte kødboller. Du kan også anvende en anden slags bønner end de hvide.
Energi pr. portion
264 kcal / 1106 kJ
Fedt: 5 gram
Kulhydrat: 36 gram
Protein: 11 gram
Kostfibre: 10 gram
Slank med kager?
Skal du passe lidt på vægten, så undgå at det bliver for surt. Prøv en af de 10 opskrifter på lækre og sunde kager og desserter fra Slankeklubben i galleriet nedenfor.