Podcast

Nationens mareridt: En mors mistanke

15. marts Podcast af Johan K. Jensen og Thomas Klinkby. Bearbejdet af Cecilie Tolversen.
Da Rachel bliver brutalt myrdet i sit hjem, opfører hendes enkemand sig mistænkeligt. Han inviterer familien over for at se gerningsstedet og demonstrerer for journalister, hvordan han mener, mordet er foregået. Han opfører sig ikke som en mand i sorg. Han minder mere om en gerningsmand, der udviser en bizar stolthed over sin ugerning.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mandag den 4. oktober 2004 starter som en normal hverdag for parret Rachel og Joe O’Reilly og deres to små sønner. Joe kører på arbejde tidligt om morgenen, og Rachel afleverer børnene i børnehave.

Da hun kommer tilbage til huset, er hun uvidende om, at hun ikke er alene.

Omkring klokken 13:10 ringer Joe hjem til Rachel, fordi børnene ikke er blevet hentet, men hun tager ikke telefonen. Han ringer derfor til Rachels mor, Rose.

Rose har ikke hørt fra sin datter, men fornemmer at noget er galt. Hun kører over til datterens hus og ser, at Rachels bil er der. Hundene er udenfor, og døren står åben. Rose fornemmer med det samme, at noget forfærdeligt er sket.

Indenfor er køkkenet rodet, alle skuffer er tømt ud på gulvet, et skab er væltet og der er blod i køkkenet. Rose går længere ind i huset med hjertet oppe i halsen. I soveværelset bliver hun mødt af et grufuldt syn. Datteren ligger død på gulvet, og der er blod overalt.

Lidt senere ankommer Joe. Han løber direkte ind i soveværelset, hvor Rose befinder sig. Han tager sig til hovedet og råber: ”Rachel, hvad har du gjort?”

Rachel kendte sin drabsmand

Rose undrer sig over hans ord, men er selv i chok og tænker ikke sammenhængende.

Politiet ankommer. Kommissæren går sin første runde, hvor han danner sig et indtryk, og han er ikke i tvivl. Det er ikke et røveri, der gik galt. Rachel kendte sin drabsmand.

En uge efter drabet bliver Rachel begravet. Kirken er fyldt med sørgende gæster, da Joe holder en tale for forsamlingen. Han fortæller om Rachel, og hvor meget han holdt af hende. Men han siger også noget, som Rose studser over. Henvendt til personen, der dræbte Rachel, siger han: Rachel tilgiver dig.

Og det er ikke den eneste underlige adfærd fra hans side. Nogle dage efter at teknikerne er færdige med undersøgelserne af gerningsstedet, og Joe og drengene kan få deres hjem tilbage, tilbyder politiet at gøre hjemmet rent for blod ved at afvaske vægge og gulve.

Men Joe takker nej.

Det bliver endnu mere bizart, da Joe inviterer Rachels familie til at komme på besøg i det uvaskede hjem for at se gerningsstedet, som det ser ud. Han fortæller dem, at det har givet ham en indre fred og ro, og han håber, det vil gøre det samme for dem.

I afsnit seks af krimi-podcasten Nationens mareridt får du hele historien om den uhyggelige sag. Lyt med herunder - eller der, hvor du foretrækker at lytte til podcasts.

Sponsoreret indhold