Brev til Anne-Marie: Jeg er stresset

Helle har stress og håber, clairvoyante Anne-Marie kan hjælpe hende til at få det bedre. Helle er blevet sygemeldt, men ifølge Anne-Marie er det ikke nødvendigvis jobbet, der er problemet. Læs Anne-Maries råd her …

Kære Anne-Marie
Jeg læser altid din brevkasse og tænker, at du må have stor erfaring, for du har hjulpet mange i løbet af dit liv. Jeg er sygemeldt med stress og vil gerne have et par råd til, hvad jeg skal gøre.

Jeg ved ikke, hvor meget du skal vide om mig, men jeg har vedlagt min fødselsdato. Jeg håber på svar.
Kærlig hilsen Helle

Dårlige chefer og private problemer

Kære Helle
Jeg svarer normalt ikke spørgsmål om helbredet, men jeg vil gerne give dig og andre et par råd med på vejen. Du har nemlig ret i at jeg har en del erfaring med at tale med mennesker, som er ramt af stress. Jeg vil dog pointere, at jeg hverken er læge eller psykolog.
Først gælder det om at finde ud af, hvorfor du har fået stress. I mange tilfælde skyldes problemerne, at man har en chef, man ikke kan med, og dernæst spiller det private ind. Jeg har spået langt over 20.000 mennesker og kan se et mønster:
Hvis du har problemer i dit privatliv, vil det gå ud over din arbejdsindsats. Nogle vælger at melde sig syge, selv om problemerne er opstået i hjemmet.Det er en forudsætning for at kunne gøre noget, at man finder årsagen til, at man er stresset.
Når det er gjort, ved jeg, at alle former for kreativitet har en god virkning. Det kan være at bage, male eller strikke. Det samme gælder lange gåture, samt at man sørger for at have gode mennesker, som man stoler på og kan tale med, omkring sig.

Kig på dit parforhold

I forhold til dig er det min fornemmelse, at du har problemer i dit forhold, og det er her, du skal sætte ind. Når du gør det, samtidig med at du måske prøver nogle af de kreative sysler, vil du være godt på vej. Nogle har brug for at supplere med samtaler hos en psykolog, men jeg tror, at hvis du får kigget på dit forhold, vil du få det bedre uden hjælp udefra.
Kærlig hilsen Anne-Marie