Brev til Mimi: Bryllupsbilledet af hans ekskone sårer mig

“Den nye kone” er ked af, at hendes svigermor har et bryllupsbillede hængende af hendes mand og hans ekskone. Hendes mand slår det hen, og hun har ham mistænkt ikke at ville tage konfrontationen med sin mor. Mimi har et lidt alternativt forslag til at løse problemet … Er du enig i den idé? 

Kære Mimi
Min mand og jeg mødte hinanden for godt fire år siden og blev gift i efteråret 2019. Vi var begge fraskilte og først i 50’erne med børn, som er flyttet hjemmefra. Vi har det godt sammen, og jeg har det også godt med hans familie.

Det er upassende

Det irriterer mig dog grænseløst, at hans mor har bryllupsbilledet fra hans første ægteskab samt et familiebillede fra hans yngste datters barnedåb hængende på væggen blandt familiebillederne. Det sidste kunne jeg måske acceptere, men jeg synes ikke, det er passende, at et billede fra et opløst ægteskab hænger stadig der på væggen.
Jeg har nævnt det for min mand, men han slår det hen; jeg tror ikke, han har lyst til at konfrontere sin mor. Hun kan være en skrap dame og både ham og hans to søstre er underlagt hendes luner.

Jeg har det fint med hende, men det med billedet har jeg ikke lyst til at tale med hende om. Jeg burde måske være ligeglad, men hver gang, jeg kommer ind i hendes stue, kan jeg ikke lade være med at kigge på det, og jeg tænker, at alle andre må gøre det samme.
Vi blev gift på rådhuset og holdt brunch for familie og venner, og der blev ikke taget et bryllupsbillede. Ellers kunne vi måske have givet hende et af dem og håbet, hun skiftede det gamle ud. Det er under alle omstændigheder for sent.
Jeg ved, at hun også ser sin tidligere svigerdatter af og til, og det har jeg det fint nok med. Hun er jo også farmor til børnene. Men billedet kan jeg ikke holde ud! Hvad skal jeg gøre?

Hilsen Den nye kone

Det er ikke let

Kære ven
Det er aldrig helt let at skulle acceptere andres fortid, selv om man jo må forvente, at den er der, når man er over 50.
Jeg har pudsigt nok været i samme situation som dig, men min svigermor var heldigvis så fintfølende, at det gamle billede blev fjernet og et nyt bryllupsbillede sat op.
Alligevel kan jeg ikke forstå, at det irriterer dig SÅ voldsomt. Du har fået en dejlig mand, og det ved alle, som kommer hos din svigermor. Kan du ikke blæse på det billede?
Hvis du vil prøve at ændre noget, kan du få taget et rigtigt godt billede af din mand og dig, som du kan forære din svigermor med en lille sjov bemærkning om, at I synes hendes samling af familiefotos trænger til en opdatering.
Det er altid klogt at vise overskud ...

Kærligt talt Mimi