Brev til Mimi: Min kæreste er jaloux

“Den kontrolleredes” kæreste er meget jaloux, og det bliver værre og værre, uanset hvor meget hun bekræfter ham, lader ham læse sms’er og tjekke computeren. Hendes søster mener, at hun mister sin selvstændighed, og nu vil hun høre Mimis mening. Er du enig i rådet?    

Hej Mimi
Jeg vil høre din mening: Jeg bor sammen med min kæreste, som er meget jaloux. Vi har en søn på 3 år. Min kæreste har altid været jaloux, og det bliver ikke bedre, uanset hvad jeg siger eller gør.

Det beroliger ham at læse mine sms’er

Jeg håbede, det ændrede sig, når vi fik et barn, men det er næsten blevet værre. Min kæreste er mistænksom, når jeg taler i telefon, sms’er eller er på nettet. Han har fået min kode til computeren, og han får lov til at læse mine sms’er, hvis han beder om det. Det beroliger ham en lille smule.

Min søster synes, jeg er skør, fordi jeg lader ham overvåge mig. Hun mener, jeg mister min selvstændighed. Men det gør mig egentlig ikke så meget, så længe det er med til at berolige ham. Hvad mener du?

Hilsen Den kontrollerede

Han er bange for at miste dig

Kære Ven
Jeg synes, du skal være meget opmærksom på, hvor længe du kan leve med denne situation. Jeg kender selv til jalousi, det gør mange af os. Men som du beskriver din kæreste opførsel, er det alvorligt. Han må have det forfærdeligt, når han føler, han skal være så meget på vagt og være så bange for at miste dig.

Jeg ville foreslå ham, at I får hjælp hurtigst muligt. Begynd i parterapi, så I sammen kan få et bedre liv.

Vil han ikke i terapi, skal du overveje, om du kan fortsætte sammen med ham. Det er rigtigt synd for jer begge, og jeg håber, han indser, at han har brug for hjælp.

Kærligt talt Mimi