Sex- og samlivsbrevkassen: Min lyst er dalet

En læser har skrevet til os, fordi sexlysten er dalet og det er begyndt at fylde meget i parforholdet. Se ekspertens svar her..

Min lyst er dalet

Jeg har været sammen med min kæreste i to år. Der er dog nogle problemer.

På det seneste er min sexlyst virkelig dalet, jeg har svært ved at tænde på ham, og jeg har ikke lyst til at blive rørt ved. Vi kan stadig ligge tæt og nusse og kysse, men jeg finder tit noget, der er galt, såsom at han har dårlig ånde, og at jeg derfor ikke vil kysses så længe ad gangen.

Nogle gange kan jeg bare ikke lide tanken om, at han skal røre ved mig dernede, og det synes jeg er virkelig underligt.

Jeg har inden for det sidste år haft to dødsfald i familien. Jeg tænker tit over det, og det fylder meget. Nogle gange når vi ligger og kæler, bliver jeg nødt til at stoppe ham, fordi jeg er ved at græde over alle de ting, der er sket.

Få gang i sexlivet med dette sexspil

Jeg kan ikke finde ud af, om jeg er begyndt at se ham mere som en ven, eller om det er alle mine tanker, der er skyld i det. 

Jeg elsker ham, og jeg kan ikke forstå, at jeg ikke har lyst til ham. 

Med venlig hilsen mig

Kære Mig

Det er ikke unormalt, at sexlysten forsvinder, når man er i krise eller bærer sorg.

Det lyder til, at du endnu ikke er kommet over sorgen over de mennesker, du har mistet, og det påvirker stadig dit humør og din sindstilstand. Det kan tage lang tid at bearbejde en sorg, og hvis du har oplevet at miste hele to inden for kort tid, kan det selvfølgelig godt tage ekstra lang tid.

Måske har du brug for hjælp til at få bearbejdet din sorg ved at snakke med en psykolog eller lign.

En lige så almindelig reaktion på det kan være, at man ser problemer, hvor der måske slet ikke er nogen, for på en eller anden måde at ”aflede” sine triste tanker over på noget andet.

Det kan være det, der sker, når du pludselig bemærker, at din kæreste har dårlig ånde. Det kan være, det er noget, din hjerne opfinder.

Læs også: Parforhold - 7 ting lykkelige par gør

Men hvis han virkelig har det, kan der jo heldigvis ofte gøres noget ved det – han kan tage nogle mintpastiller eller et tyggegummi, før I skal kysse, eller simpelthen slå et smut om tandlægen og få undersøgt, om der skulle ligge noget bag det.

Få styr på de triste tanker

Jeg synes, du skal gemme dine spekulationer om, din kæreste er den rigtige for dig, indtil du har fået lidt mere styr på dine triste tanker.

I stedet for at skubbe din kæreste væk med dårlige undskyldninger og placere skylden hos ham, synes jeg du skal fortælle ham om det, du går og tumler med – og forklare ham, at du har svært ved at nyde sex, fordi din sorg forhindrer dig i at give dig hen til nydelse.

Det er vigtigt, at I bliver ved med at nusse og kæle, så I bevarer fortroligheden og intimiteten, og din kæreste ikke føler sig afvist.

Det er i kriser, at parforholdet skal bevise sin styrke, så hvis han kan støtte dig gennem denne her, tror jeg, at jeres kærlighed til hinanden vil vokse gennem dette forløb.

Held og lykke med det. 

De bedste hilsener Helle