Vores sexliv fungerer ikke

27-årige Oline er kærester med en dejlig mand, men deres sexliv fungerer ikke. Hvad kan hun gøre? Læs sex- og samlivseksperten Helle Hartz' svar til hende her.

Jeg er en kvinde på 27 år, der er kæreste med en dejlig fyr. Vi kan både snakke alvorligt og have det sjovt sammen, og han kommer også rigtig godt ud af det med min 5-årige datter. Men vores sexliv fungerer desværre ikke så godt. Det er, som om vi vil noget forskelligt i sengen, og vi kan ikke rigtig finde tonen sammen. Det er ikke, fordi vores sex er sådan decideret dårlig, men det er bare ikke helt oppe at ringe. Hvad kan det mon skyldes? Vi har været sammen i et lille års tid, og jeg vil bare så gerne have det her til at fungere.
Med venlig hilsen Oline

 

Kære Oline
Tak for dit brev, som er lidt kort og ikke rummer så mange informa­tioner, men jeg skal prøve at svare på bedste beskub alligevel. At I ikke fungerer så godt sammen i sengen, kan bero på mange forskel­lige ting. Er I hver især stressede? Har I nogle dårlige erfaringer fra tidligere forhold? Slæber I rundt på nogle traumer eller lignende fra barn- og ungdommen og så videre? Det lyder ikke til, at det er noget, I har snakket om, og det er altså alfa og omega, at man kan tale sammen om sådan noget i et forhold. I skal simpelthen have taget hul på bylden og finde ud af, hvorfor I er så hæmmede sammen i sengen.

Prøv at tage en forsigtig snak med ham om, hvordan du oplever jeres intime møder, og hør, om han har det på samme måde. Hvis det bliver for akavet at snakke om, og du kan fornemme, at det er en proble­matik, I ikke rigtig kan komme omkring selv, vil jeg klart anbefale, at I opsøger en terapeut eller sexolog, der kan hjælpe jer lidt på vej. Hvis I generelt er glade for hinanden, og jeres parforhold ellers kører godt, er det ærgerligt, at det seksuelle ikke fungerer, og jeg tror, at I godt kan fikse det her sammen, så I fremover også kan nyde den del af jeres re­lation til begges glæde og tilfredsstillelse. Held og lykke med det.

De bedste hilsener Helle

Læs også: Magien er forsvundet