Vil ikke giftes alligevel

Bettina skal giftes med sin kæreste, men hun er kommet i tvivl og det er den rigtige beslutning. Hvad skal hun gøre? Læs sex- og samlivseksperten Helle Hartz' råd til hende her.

Hej Helle.
Jeg er i syv sind og håber, du kan hjælpe mig her: Om nogle må­neder skal jeg giftes med min for­lovede, som jeg har kendt i næsten to år. Han er en dejlig mand, og jeg blev rigtig glad, da han friede til mig. Vi har boet sammen i et års tid, og vi har snakket om at få børn. Men jeg er kommet i tvivl. Jeg er be­gyndt at lægge mærke til ting ved ham, som jeg ikke er så vild med, og jeg bliver hurtigt irriteret på ham. Jeg har også mistet interessen for ham rent fysisk, og jeg kan mærke, at jeg nemt bliver tiltrukket af andre mænd. Vi har jo fortalt alt og alle, at vi skal giftes, og udefra ser det sikkert lykkeligt og lyst ud for os, men tvivlen gnaver i mig.
Samtidig kommer det også til at se vildt dårligt ud, hvis jeg bakker ud nu. Er det mig, der er et dårligt menneske – min forlovede vil jo nok blive vildt ked af det, hvis jeg slutter det nu. Hvad skal jeg gøre?
Kh. Bettina

 

Kære Bettina
Det lyder bestemt ikke, som om du er klar til at blive gift med din forlovede. At du let bliver irriteret på ham, ikke tænder på ham fysisk og vender dig om efter andre mænd, er tydelige tegn på, at ham her nok ikke er din kom­mende mand alligevel. Det ville være umådeligt dumt at blive gift, bare fordi du føler dig forpligtet til det over for både ham og din omgangs­kreds. Og det ville da også være tarveligt over for din forlovede.

Jeg synes, du må vise dig fra din voksne side nu og snakke med din forlo­vede om det og afslutte jeres forhold. Han bliver nok tem­melig ked af det, men han skal nok komme sig over det. Og det er meget mere fornuftigt og respektfuldt at gøre det nu end at vende om ved alteret. En separation er meget mere bøvlet, hvis I først er gift og måske også har børn. Så er det bedre, at du slutter det inden, så I begge kan komme videre med jeres respektive liv. Held og lykke med det.
De bedste hilsener Helle

Læs også: Han vil ikke slippe mig