2.000 mænd afhørt: To kvinder blev myrdet i Randers

En læser spørger Rejseholdets tidligere leder, Bent Isager-Nielsen, om dobbeltmordet på to kvinder i Randers for 20 år siden nogensinde er blevet opklaret.

Du skrev i Ude og Hjemme nr. 15 om drabet på den narkoprostituerede Hanne With og om nogle udfordringer i den slags sager. Jeg husker et dobbeltmord i januar 2000 i Randers. Der gik mange rygter om sagen. Blev den opklaret?
Venlig hilsen DV

 

Hej DV
Jeg husker udmærket sagen. Jeg var i Rejseholdet på det tidspunkt, men var udlånt som leder i en anden afdeling i Rigspolitiet og havde derfor ikke noget direkte med den at gøre.

Den 29-årige Bang-On Nielsen fra Thailand og 27-årige Natálija Ivanova (billedet), der var fra Letland, blev lørdag den 29. januar 2000 klokken cirka 02.30 myrdet med mange knivstik i kælderen til Steen Blichers Gade 6 i Randers, en massageklinik.

Bang-On var endnu i live, da vidner fandt hende siddende nøgen og blødende på trappen til klinikken. Hun døde kort efter på hospitalet.

Læs også: Når børn slår ihjel 

Natálija lå dræbt med adskillige knivstik nede i kælderen. Politiet fandt hurtigt mordvåbnet, da en politihund opsnusede den blodige kniv i en container i en baggård i nærheden.
Kniven var i øvrigt en meget speciel brødkniv af svensk fabrikat, der havde det kendetegn, at knivtakkerne var slebet af.

På gerningsstedet blev der fundet mange spor, både i form af fingeraftryk og dna-materiale fra blod, sæd og hår.

Kæmpe efterforskning

Som i andre sager om drab på prostituerede opfordrede politiet mænd til selv at henvende sig, hvis de havde besøgt bordellet, så de slap for at blive hentet ind.

Der blev foretaget over 2.000 afhøringer og iværksat en kæmpe efterforskning, men dobbeltmordet er fortsat uopklaret, selv om politiet i Randers og Rejseholdet i flere år arbejdede med sagen.
Politiet havde i efterforskningen flere mistænkte, hvoraf en af dem i øvrigt var afgået ved døden, da man blev opmærksom på ham.

Læs også: Danske Dagmar slog små børn ihjel   

Det er jo domstolene, der afgør, om en mistænkt er skyldig eller uskyldig, og en retssag kan kun komme på tale, hvis den mistænkte er i live.

Uanset hvor stærk en mistanke kan være mod en afdød person, skal der særdeles meget til for, at politiet kan gå ud med en melding om, at sagen anses for at være opklaret.

I denne sag var ingen af mistankerne mod de forskellige mistænkte af en sådan karakter, at der kunne ske anholdelse, sigtelse eller tiltalerejsning for drab, eller at man kunne sige, at man anså sagen som opklaret.
Venlig hilsen Bent