Skæbner

Bubbers gaver til kræftramte børn

7. april 2016 af Kaj Elgaard. Foto: Lars Horn og Gregers Kirdorf
Bubber var i gavehumør og delte dejlige danske kroner fra årets juleindsamling ud til børn på kræftafdelingerne i Danmark. Se de skønne billeder.

Med hospitalsklovnene Prinsesse Plaster og hendes kollega Baroli til at skabe den gode stemning, var der lagt op til fest før frokost, da Bubber var forbi børnekræftafdelingen på Aarhus Universitetssygehus i Skejby. Bubber var taget i byen med de mange penge, han selv samlede ind i forbindelse med Ude og Hjemmes store juleindsamling i november og december.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Rekordbeløb til kræftramte børn

Det samlede beløb endte efter en fintælling på rekordbeløbet 274.399 kr. Det beløb skulle så fordeles ligeligt mellem de fire børnekræftafdelinger i Danmark, nemlig på sygehusene i Aalborg, Skejby, Odense og København.

Så bevæbnet med en check på 68.599,75 kr. mødte Bubber en flok forventningsfulde børn og voksne.

LÆS OGSÅ: Min kollega blev myrdet

Kage bringer lykke

Selv om vi er i alvorligt farvand med en sygdom, der kan ende med dødelig udgang, så er der en let stemning på afdelingen. På trods af, at børnene skal manøvrere rundt med dropstativer og slanger både her og der, fejler humøret ikke noget. Den store kage fra Ude og Hjemme gør også lykke. Og ja. Folk med forstand på ernæring og den slags ville nok have ventet til efter frokost med at spise kage, men der er tale om en festdag, hvor ellers fornuftige regler bliver skubbet lidt til side.

Udflugter og aktiviteter

Sygehjælper Susanne Nielsen tager imod pengene på afdelingens vegne. Hun har allerede en række gode forslag til, hvordan de skal bruges.

LÆS OGSÅ: Melanies drømte stort: Virkelighedens havfrue

– Vi har fået en gruppe ungeambassadører, som skal have penge til nogle aktiviteter som for eksempel ungeaftener. Og så kunne det være, vi også skulle arrangere en udflugt igen i år. Sidste år var vi i Randers Regnskov, og i år kunne det jo være vi skulle tage en tur til Kattegatcenteret i Grenå, siger Susanne.

For det er, som Bubber siger: Normalt skal man søge bevillinger fra fonde eller det offentlige. Og det er ikke sikkert, man lige kan ramme det tidspunkt, fondsbestyrelsen holder møde, eller lige finde den rigtige fond til formålet. Pengene fra Ude og Hjemmes Juleindsamling kan man bruge, hvornår man vil og til hvad, man vil – uden der skal aflægges revision eller regnskab.

Gensyn med Johan

På kræftafdelingen i Aalborg møder Bubber en gammel ven. 3-årige Johan, som Bubber lavede en artikel om i forbindelse med juleindsamlingen. De to kommer straks i en drabelig fægtekamp, inden Johan som flere af de andre børn på afdelingen kaster sig over Ude og Hjemme-kagen.

(Artiklen fortsætter under videoen, hvor du også kan møde andre kræftramte børn)

Se 2-årige Johanns historie her

Tager på koloni

– Vi skal bruge nogle af pengene til at tage på koloni. Vi er hvert år det samme sted i en spejderhytte mellem Lyngså og Sæby. Det er et dejligt sted, hvor der er plads til alle – både patienter og pårørende, fortæller pædagog Fie Højer.

Et af højdepunkterne sidste år var, da eleverne på teknisk skoles tjener- og kokkelinje serverede gallamiddag for hele selskabet.

Fest og ballade

På afdelingen på Odense Universitetshospital er der rift om fotos og autografer fra Bubber, der igen må i gang med at skære den lækre chokoladekage ud til børn og forældre.

– Det bliver jo snart sommer, så vi har brug for nogle nye mooncars og penge til en sommerfest, fortæller socialpædagog Ann Berit Clausen, der modtager checken fra Bubber.

Sidste stop på den store uddelingstur var Rigshospitalet i København, hvor Bubber fik afleveret den sidste portion af pengene og fik serveret Ude og Hjemme-kagen for børn, personale og forældre.

LÆS OGSÅ: Opgivet af lægerne: Jeg helbreder mig selv

Om indsamlingen

Ude og Hjemmes Juleindsamling har de seneste fire år samlet penge ind til børnekræftafdelingerne på de fire store hospitaler i Danmark. Hvert år besøger vi mellem 30 og 40 byer, hvor de lokale handlende giver varer til en auktion. Bubber er auktionarius og kæmper sjovt og underholdende for at få så mange penge for varerne som muligt. Hver eneste krone, der kommer ind, går ubeskåret til aktiviteter for børnene på kræftafdelingerne, så de kan få det lidt sjovere i en svær tid. I år satte det indsamlede beløb ny rekord med 274.399 kr.

Mød nogle af de kræftramte børn

To venner får kræftramte Jacob på 11 år til at lyse op

Ude og Hjemme

Bubber møder 5-årige Anton, som leger sig væk fra kæften

Cille bringer tårerne frem i lægerne øjne

Derfor holdt Celina op med at spise

Sponsoreret indhold