Skæbner

Derfor får kvinder menstruation samtidig

13. august 2014 af Videnskab.dk Foto: All Over Press
Historier om mor og døtre, tætte veninder og kolleger, der får menstruation samtidig, er udbredte. Men har de hold i virkeligheden - og hvordan påvirker kvinder i givet fald hinandens menstruationscyklus?

Birgit Petersson, der er lektor i medicinsk Kvinde- og Kønsforskning på Institut for Folkesundhedsvidenskab forklarer, at der findes en kemisk forklaring på, hvorfor kvinder får menstruation på samme tid.
- Kvinder udskiller nogle duftstoffer, feromoner, når de menstruerer. De feromoner påvirker andre, så de begynder at menstruere, og kvindernes menstruationscyklus bliver synkrone, siger Birgit Petersson.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Nogle er ikke modtagelige

Hvis flere kvinder bor sammen, f.eks. mor og datter, vil deres feromoner altså påvirke hinanden, så de får menstruation på samme tid.
Birgit Petersson fortæller, at man ikke kan sige, hvem der påvirker andre kvinder mest eller bliver mest påvirket. Eller for den sags skyld, hvor mange kvinder der kan synkronisere på samme tid.
- Der vil altid være kvinder, der f.eks. har uregelmæssig menstruation eller er på p-piller og derfor ikke er lige så modtagelige for andres feromoner, siger Birgit Petersson.

Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-

Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.

Shorts'ne koster
kun 475,-

Sponsoreret indhold