Sund

Gode råd mod menstruationssmerter

24. oktober 2014 af Helle Møller Riis, foto: All Over Press
Der er gode råd at hente mod menstruationssmerter. Lige her.

Sådan slipper du af med menstruationssmerter:

• Slap af med varme

Selv om det er rimelig mormor-agtigt, kan det vare en god ide at investere i en elektrisk varmepude eller en kornpude, som kan varmes op i mikroovnen og bruges pa enten mave eller land. Varme far din krop til at slappe af.

• Få ryggen masseret

Fa din mand, kareste eller en veninde til at give dig en grundig rygmassage.

• Tag smertestillende regelmæssigt

Ipren er det bedste smertestillende middel. Tag 400 mg Ipren tre gange dagligt (morgen, middag og aften), og kombiner evt. med to Panodil pr. gang.

• Skru op for fiskeolien og ned på kaffen

Læs mere om menstruationssmerter her

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vidste du, at...

Hormonspiraler kan i mange tilfælde stort set fjerne smerter og gøre dig fri for både bind og tamponer, idet blødningen typisk ophører, når du får en hormonspiral sat op.

Stress kan gøre menstruationssmerter værre. Så sænk skulderene, og træk vejret lidt dybere, når du har "din periode", og sørg for at sove godt, gerne otte timer i træk.

Ægløsningen er for mange kvinder mere smertefuld end selve menstruationen. Flere beskriver ægløsningen som en vellignende minifødsel, hvor livmoderen får kramper.

Spis grove kulhydrater som rugbrod, fuldkornspasta og brune ris. Kalk i form af magre malkeprodukter, og B-vitamin fra eksempelvis fisk, indmad, kod og bananer, er ogsa vigtigt. Du kan ogsa mindske menstruationssymptomer med fiskeolie og B12-vitamin, har forskere fra Aarhus Universitet opdaget. Koffein kan derimod gore menstruationssmerterne varre. Sa hold dig fra kaffe, sort te, cola og kakao i tiden omkring din manedlige blodning.

Gode motionsformer, når du har menstruation

Svømning er en af de bedste motionsformer, for bevægelserne i vandet lindrer smerter i lænd og underliv. Giv det et skud, selv om du måske ikke føler dig toplækker i omklædningsrummet og i badedragten.

Pilates og yoga gør din krop smidig og løsner op for spændingerne i kroppen. Samtidig hjælper øvelserne dig til at stresse af mentalt.

Løb, spinning og roning udløser endorfiner - kroppens helt eget smertestillende middel. Det gælder alle former for kredsløbstræning, hvor du presser dig selv og får pulsen i vejret.

Sex kan faktisk også være med til at sende smerterne på flugt, men det kræver selvfølgelig, at både du og din partner kan se bort fra "det røde".

LÆS OGSÅ: Klar til forkølelsen - slip af med snøft og snue

Sponsoreret indhold