Det gode liv

5-årig hjælper forældreløse børn: I må få alle mine fødselsdagsgaver

12. september 2016 af Carsten Holst
Foto: SWNS/Polfoto
Nathan fik rigtig mange gaver til sin fødselsdag, men har har foræret dem alle væk. Han er et bevis på, at man sagtens kan være et stort menneske, selvom man bare er en lille fyr på 5 år.

Størrelsen på et menneskes hjerte har intet med alder at gøre.

Nathan er blot 5 år, men han er udstyret med et gigantisk hjerte af guld, som mange voksne vil misunde ham. 

5-årige Emma er en helt: Reddede sin lillesøsters liv

Nathan er en helt utrolig gavmild og omsorgsfuld dreng, og det nyder en lang række børn i hans skotske hjemby, Edinburgh, nu stor glæde af.

Da Nathan den 28. maj fejrede fødselsdag, besluttede han at forære alle sine gaver til børn, der efter Nathans opfattelse havde mere brug for legetøjet, end han havde.

Rørende gestus 

En fornem gestus, der slet ikke kommer bag på hans mor, Julie Innes, 27.

Syrisk flygtning fandt 1,1 mio. i skab: Hyldes for sin reaktion

– Da jeg på Nathans fødselsdag lagde ham i seng, talte vi om de mange gaver, han havde fået. Jeg fortalte, at han er heldig, og at mange børn ikke har mulighed for at bo og vokse op sammen med en far og en mor. Det berørte ham meget, og jeg var lige ved at fortryde mine ord. Nathan sagde, at hvis hans fødselsdagsgaver kunne hjælpe andre piger og drenge til et bedre liv, måtte de få dem, fortæller Julie.

Nathan blev oprigtig ked af det, da han hørte sin mor fortælle om børn, der ikke har mulighed for at vokse op under de samme kærlige og trygge kår, som han selv.

Dagen efter sin fødselsdag kontaktede drengen sammen med sin mor organisationen Barnado, der støtter vanskeligt stillede børn og unge i Edinburgh.

Glæden ved at give

Direktør for Barnado, Hawys Kilda, tog med kyshånd imod den lille drengs rørende gestus.

– Det er helt fantastisk, at en dreng som Nathan har overskud til at tænke på andre børn i stedet for blot at glæde sig over alt det, han selv har. Vi er ikke en stor organisation, og penge har vi ingen af. Derfor er store og små mennesker med Nathans indstilling velkomne, siger direktøren.

Hjalp fremmed i supermarked: Så blev fattig dreng millionær

Nathan besluttede, at alt hans legetøj og alle hans fødselsdagsgaver skulle gives til børn, der ikke har en far eller en mor, eller måske ingen af delene. Julie Innes fortæller, at sønnens glæde over at forære sine ting bort var større, end da han modtog dem.

Inspirerer andre

Drengens gavmildhed har inspireret andre piger og drenge til at følge i Nathans fodspor og donere legetøj og andet til den velgørende organisation.

Julies venner og kollegaer oprettede en Facebook-side, hvor man kan tilmelde sig, hvis man ønsker at gøre som den 5-årige dreng.

Rørende video: 9-årig ellevild da hun får kunstig 'Frost'-hånd

– Jeg fik det dårligt, da mor fortalte om de børn, der ikke har et hjem, sådan som jeg har. Da jeg kiggede på mine fødselsdagsgaver, blev jeg slet ikke glad. Derfor besluttede jeg, at jeg ville give gaverne til andre. De kan måske ikke få en ny far eller mor, men de må få mit legetøj, siger Nathan.

Nathan giver alle sine gaver væk

Sponsoreret indhold