Det gode liv

Cecilie redder lillebror

26. september 2013 af Redaktion
Cecilie på bare otte år er en rigtig helt. Hun har reddet sin lillebrors liv hele to gange og er derfor blev indstillet til et tapperhedsbevis.

Otte-årige Cecilie Baltzersen fra Snoldelev er en rigtig helt. Hele to gange er hun gået gennem ild og vand for at redde sin lillebror fra døden. Senest da hun og lillebroderen Marcus på to år var alene hjemme.

Med lillebror på armen

- Vi var lige kommet hjem. Pludselig opdagede jeg, at der kom røg inde fra stuen, fortæller Cecilie. Marcus kom selv ud fra stuen og var på vej op ad trappen til første sal, men Cecilie nåede heldigvis at stoppe ham.

- Jeg løftede ham op i mine arme. Jeg har lært, at man ikke må være i huset, når der er røg, fordi det er farligt, og man kan blive røgforgiftet, så jeg vidste med det samme, at vi skulle ud, fortæller Cecilie. Med Marcus i armene fik Cecilie åbnet døren og løb over gårdspladsen for at finde sin mor.

Indstillet til tapperhedsbevis

Første gang, at Cecilie reddede sin lillebror, var på en ferie i Tyrkiet. Marcus lå pludselig stille med hovedet nedad i poolen, mens mor og far var i gang med at smøre solcreme på hinanden.

- Cecilie har et stærkt storesøster-gen og er meget opmærksom på sin lillebror, fortæller moderen Maya. Af samme årsag besluttede Maya og Jimmy efter branden, at Cecilie fortjente at få en ting, som hun ønskede sig. Cecilie er nu indstillet til et tapperhedsbevis, som hun vil få overrakt på brandstationen.

LÆS OGSÅ:

Jeg så mine venner dø

Fysisk afstand skiller os ikke

Sponsoreret indhold