Det gode liv

Fandt kærligheden på TV: Jeg valgte at stå ved mig selv

21. december 2022 Af Karin Heurlin. Foto: Claus Fisker/ Aller Foto & Video.
I årevis kæmpede Kathrine med at finde kærligheden. Undervejs var hun på 54 første-dates. Men manden i hendes liv dukkede aldrig op. Det skete først, da hun droppede at spille en rolle.

DR-programmet “Gift ved første blik” er blevet beskyldt for snarere at ville at lave godt tv til dem hjemme i sofaerne fremfor lykkelige ægteskaber for de medvirkende.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men for Kathrine Kelså Harders har programmet ændret hendes liv. Den 30-årige lærer har altid drømt om at bo i eget hus med barnevogn i garagen. Men vejen til at finde den mand, hun kunne dele huset og barnevognen med, har været lang.

– Jeg tror, jeg har været på 54 første-dates fra jeg var 21 til 25 år.

Gik på date for at få bekræftigelse

Ingen af de 54 dates blev dog til kærlighed. Ikke kun fordi Kathrine mødte de forkerte, men lige så meget, fordi hun gik på date af de forkerte grunde.

– Jeg datede for at opnå bekræftelse, og det er ikke det bedste udgangspunkt for at finde en kæreste. Jeg var heller ikke autentisk, for jeg prøvede at passe ind i det, jeg troede, de forskellige gerne ville have. I virkeligheden var jeg nok bange for at være mig selv. Tænk nu, hvis jeg viste, hvem jeg var, og de så ikke kunne lide mig, siger Kathrine.

I podcasten ”Min kærlighedshistorie” fortæller Kathrine ærligt sin egen kærlighedshistorie. Både om de 54 første dates, der aldrig blev til mere. Og om den store kærlighed for åben skærm.

Prøvede at være en anden

Undervejs havde hun korte forhold, hvor hun kæmpede med at turde at vise den sande Kathrine. Hende, den både seriøse og fjollede, der elsker brætspil, søde sms’er og gåture hånd i hånd. Som da hun var sammen med en fyr, der læste Weekendavisen og var glad for intellektuelle diskussioner, men knap så glad for at skrive søde sms’er og tilbringe tid med en kæreste i hånden.

– I den periode prøvede jeg at lade som om, at det var lige mig. Jeg gik på kompromis med, hvad jeg ville og sagde til mig selv, at jeg jo ikke kunne få det hele.

Fik nok af Tinder

Heldigvis gjorde den fyr det forbi. Og heldigvis fik Kathrine nok af at lede efter mænd på Tinder og i byen. Det betød nemlig, at hun tog en ny og modig vej i håb om at finde kærligheden. Hun søgte om at komme med i DR-programmet “Gift i ved første blik”. Ikke for at blive kendt, kun i et reelt håb om at finde kærligheden. Hun gjorde også noget andet: Hun besluttede at være 100 procent sig selv denne gang.

Stod ved sit store ønske om at få børn

Det begyndte allerede inden optagelserne, da hun fik til opgave at skrive et brev til sin kommende mand. Først ville hun ikke nævne, at hun drømte om at få børn, for det ville virke for voldsomt, syntes hun. Men så tog hun sig sammen og stod ved sit store ønske.

– Der var jo eksperter, som gjorde sig umage med at finde det rigtige match til mig. Så nyttede det jo ikke noget, hvis jeg ikke stod ved, hvem jeg var.

Mødte sit rigtige match

Med sine inderste drømme skrevet sort på hvidt, gik Kathrine for åben skærm op ad kirkegulvet som den, hun var. Heldigvis kunne hun allerede på bryllupsdagen mærke, at hun faldt godt i hak med Michael, som eksperterne havde vurderet, var den helt rigtige mand til hende.

 

Kathrine og Michael med-virkede i femte sæson af DR1-programmet “Gift ved første blik”. De var det yngste par i programmets historie.
Foto: DR, Kenneth Svanholm
Foto: DR, Kenneth Svanholm

 

De snakkede godt sammen. Grinede. Og nede ved bordene kunne de se, at deres familier og venner også hyggede sig, som havde de kendt hinanden i årevis. Det var først på bryllupsnatten, at Kathrine og Michael opdagede, at så ens var de heller ikke. I løbet af deres første nat sammen fortalte 27-årige Michael nemlig, at han var jomfru. Det var lidt af en kontrast til Kathrine, som havde sin seksuelle debut som 14-årig, Men det gjorde hende intet. Tværtimod.

– For mig var det positivt. For jeg var faktisk lidt bange for, at det kun var den ene ting, jeg kunne bruges til. Det havde jeg dårlige erfaringer med. Men nu var det noget andet, og vi var enige om at gå langsomt frem.

Græd på bryllupsrejsen

Kathrine og Michael var enige om det meste. Men på bryllupsrejsen kom de ud af takt, så Kathrine en dag sad grædende på hotelværelset.

Årsagen var, at Michael var begyndt at give hende komplimenter som: “Du er perfekt”. Eller: “Du er den bedste nogen sinde”. Komplimenter, som de fleste nok ville sole sig i. Men Kathrine gjorde det modsatte.

– Det føltes klaustrofobisk. For hvad skulle jeg svare? Jeg syntes, Michael var sød og rar. Men når han sagde, at jeg var underskøn, kunne jeg jo ikke bare sige: “Du er da også rar,” siger Kathrine.

Ville ikke lyve om sine følelser

Hun kunne selvfølgelig have valgt selv at skrue op for komplimenterne. Men på det tidspunkt ville de ikke være sande. Og hvis der var noget, Kathrine havde besluttet sig for denne gang, var det at være sig selv og ikke spille en rolle.

Så foran Michael og tv-journalisten sagde hun sandheden. At Michaels komplimenter var for store og voldsomme.

Det virkede. For Michael lyttede. Han valgte også at være åben, selv om det ville være hans normale mønster at lukke sig inde af frygt for at blive såret. Og så gjorde de noget andet klogt. De tog sammen til standupcomedy samme aften og grinende og grinede.

Der var opstået ægte følelser

Da parret kom hjem, skulle de tilbringe et døgn hver for sig, inden de flyttede sammen. De skiltes i Skanderborg, hvor Kathrine tog bussen videre til Silkeborg. Men inden hun kørte, fik hun øje på en due, som så sjov ud. I det samme slog det hende: “Det vil jeg ringe og fortælle Michael.”

Det var i det øjeblik, Kathrine forstod, at det såkaldte tv-eksperiment havde skabt ægte følelser i hende.

Michael var ikke længere jomfro

Følelserne voksede støt i de kommende uger, hvor parret kom nærmere hinanden. Så tæt, at Michael ikke længere kunne kalde sig jomfru. Til gengæld kunne de kalde sig ægtefolk, også efter sidste afsnit, hvor de skulle beslutte, om de ville skilles eller forblive gift.

Jamen, jeg elsker dig

Hvor stærke følelserne var for Michael, mærkede Kathrine for alvor efter optagelserne, hvor de hver især skulle ud at rejse, så de var væk fra hinanden i tre uger. De talte dog i telefon hver dag, og en aften følte Kathrine en stærk lyst til at sige ordene: “Jeg elsker dig”. Men hun havde ikke modet til at få sætningen ud over læberne.

Først nogle uger efter sagde hun en dag til Michael: “Ved du hvad? Jeg var lige ved at sige, at jeg elskede dig. Men det mener jeg selvfølgelig ikke, ha, ha.”

Michaels svar kom uden at blinke: “Jamen jeg elsker dig.”

Disse tre ord, kan siges på mange måder. Nu var de ude og har været det lige siden.

 

Kathrine og Michael har købt hus i Odder, hvor de har fået den kernefamilie, de altid har drømt om.
Foto: Privat
Foto: Privat

 

Nemmere at være mor end jeg troede

Et bevis på kærligheden kom til verden i februar 2022, da parret blev forældre til lille Leonora.

– Jeg har drømt om at blive mor, siden jeg var tre år, og jeg elsker det. Jeg ved ikke, om man må sige det, men jeg synes faktisk, det er nemmere, end jeg troede. Nok fordi vi har fået den gladeste baby, der ved, hvornår det er nat. Og så er Michael så god som far. Der er et særligt bånd mellem de to, og det er fantastisk at se, hvordan de begge lyser op, når han kommer hjem fra arbejde.

 

Kathrine har drømt om at blive mor, siden hun var tre år. Nu er drømmen gået i opfyldelse.
Foto: Claus Fisker
Foto: Claus Fisker

 

Med Michael kan jeg være mig selv

Selv lyser Kathrine også op, når hun taler om Michael. Efter 54 første-dates var han den rigtige, og hun er ikke i tvivl om hvorfor.

– Med Michael kan jeg være mig selv. Han kan lide mig, som jeg er. Det lyder måske lidt selvoptaget, men jeg blev forelsket i at være mig selv, siger Kathrine, som også peger på, at arrangerede ægteskaber kan noget, selv om de har et tvivlsomt ry.

Parret har nemlig sammenlignet de skemaer, de skulle udfylde om sig selv inden programmet. For eksempel skulle de skrive de fem ting, de bedst kan lide at lave i fritiden.

– Det var de præcis samme fem ting, vi havde skrevet. Alt hvad vi havde udfyldt, var overlap på overlap. Det var nærmest uhyggeligt.

Det er sårbart at være sig selv

Kathrine har naturligvis siddet hjemme og fulgt med i andre sæsoner af “Gift ved første blik”. Hun har derfor også kunnet konstatere, at de fleste tv-ægteskaber endte med skilsmisse.

– Jeg vil ikke dømme andre. Men jeg vil godt sige, at når man går igennem castingen, er det vigtigt at turde være sig selv. Også selv om det er sårbart. Det er svært, for man får lyst til at lyve en lille smule, fordi man så gerne vil det. Jeg tror, det er let at pynte på, hvad der kan blive fundet i en.

Selv valgte Kathrine ikke at pynte. Hun skrev aldrig, at hun elskede Weekendavisen. I stedet fortalte hun, at hun var vild med brætspil, hygge, og at hun gerne ville være mor. I dag bor hun sjovt nok i et hyggeligt hus med en hel væg fuld af brætspil. Og ude i garagen står i barnevognen.

Lyt til Kathrines kærlighedshistorie

I podcasten ”Min kærlighedshistorie” fortæller Kathrine ærligt sin egen kærlighedshistorie. Både om de 54 første dates, der aldrig blev til mere. Og om den store kærlighed for åben skærm.

 

Kathrine fortæller sin egen kærlighedshistorie på godt og ondt i podcasten ”Min kærlighedshistorie.”
Foto: Claus Fisker
Foto: Claus Fisker

 

Lyt med herunder, i 

Sponsoreret indhold