Det gode liv

Fødte baby i koma: Nu er moren endelig vågnet

5. juli Af Line Frandsen, SE og HØR
Foto: Privat
En 35-årig kvinde, der tilbage i maj blev ramt af en bristet aneurisme i hjernen, mens hun var højgravid, er nu vågnet efter lang tid i koma. Det betyder, at hun langt om længe har mødt sin lille nyfødte pige.
Jackie Miller James

Tilbage i maj blev Jackie Miller James mor under særdeles dramatiske omstændigheder, men det er først for ganske nylig, at hun har mødt sin nyfødte datter.

Efter kejsersnittet, der akut blev foretaget i maj, blev den 35-årige kvinde nemlig lagt i kunstig koma, og hun er først vågnet nu mange uger senere.

Det afslører hendes familie i et rørende opslag på Instagram.

– Vi er ovenud lykkelige for at dele, at vores bønner for Jackie er blevet hørt. Jackie er vågnet og blev for nylig overført til en af de bedste neurologiske rehabiliteringscentre i landet. Lægerne er tilfredse med de seneste tests, tal og evaluering og har bemærket, at Jackie klarer sig bedre end forventet på nuværende tidspunkt, og hun bliver bedre dag for dag, skriver familien i opslaget og fortsætter:

– Jackie blev for nylig genforenet med sin lille baby og tilbringer dagligt en stor del af sin dag med hele sin familie på hospitalet.

Jackies datter blev reddet ved akut kejsersnit, inden Jackie blev lagt i kunstig koma.
Jackies datter blev reddet ved akut kejsersnit, inden Jackie blev lagt i kunstig koma.
Foto: GoFundMe

Lang vej endnu

Familien afslører dog også, at der stadig venter den nybagte mor en lang rejse, før hun er klar til at vende hjem. Det er også uvist, om hun vil få varige mén efter det alvorlige sygdomsforløb.

Jackie kollapsede tilbage i maj for øjnene af sin mand, Austin. Hun var højgravid og blot en uge fra termin, da hendes mand måtte haste hende på hospitalet.

Lægerne konstaterede, at Jackie var ramt af en hjernehindeblødning, og at hendes liv kun stod til at redde, hvis hun blev opereret og efterfølgende lagt i kunstig koma. Efterfølgende gennemgik hun intet mindre end fem operationer i hjernen.

Da Jackie blev indlagt, valgte lægerne i samme ombæring at foretage et akut kejsersnit. Heldigvis var barnet, som viste sig at være en lille pige, ikke medtaget over den dramatiske episode.

I forbindelse med den tragiske sag har Jackies familie valgt at starte en GoFundMe-indsamling for at støtte familien i den svære tid.

– Jackie fortsætter med at kæmpe for sit liv hver dag, og vi er optimistiske og tror på, at hun kan slå oddsene med den rette hjælp og med støtte fra dem omkring hende. Selv om vejen stadig er lang, er vi fast besluttede på at kæmpe for at få Jackie og hendes datter hjem, står der i indsamlingens beskrivelse.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold