Det gode liv

Uventet DNA-testsvar: Donna havde født en fremmed mands baby

24. maj Af Annika Jeppesen
Foto: Privat
For sjov fik Donna, hendes mand og deres to sønner foretaget nogle DNA-tests for at blive klogere på deres slægt. Men mod al forventning viste testene, at Donnas mand ikke var far til begge sønner.
Familien Johnson

47-årige Donna Johnson er gift med Vanner og bor til dagligt i Salt Lake City, USA. Parret mødte hinanden i gymnasiet og har været sammen lige siden. De er i dag forældre til to drenge, Vanner Jr. og Tim.

Eller det troede de i hvert fald indtil for ganske nylig.

For sjov skyld besluttede familien sig nemlig for at få lavet nogle DNA-tests, så de kunne blive klogere på deres slægtshistorie. Men da testresultaterne kom tilbage seks uger efter, blev Donna og Vanner meget chokerede.

– Da jeg læste DNA-testresultaterne online, regnede jeg med, at der var sket en fejl. Jeg prøvede desperat at forstå det, siger Donna til The Sun.

Resultaterne viste, at Donnas mand var far til deres ældste søn, men faren til deres yngste var ukendt.

Det skriver The Sun.

Forskellige som nat og dag

Tilbage i 2003 blev parret gift og fik deres første søn.

– Vi kunne ikke vente med at få endnu en baby. Men Vanner udviklede brokproblemer, og operationen forårsagede skader, der betød, at vi ikke kunne blive gravide naturligt, forklarer Donna.

I marts 2007 begyndte parret derfor i fertilitetsbehandling, og halvandet år efter blev deres anden søn født.

Ligesom så mange andre søskendepar lignede drengene ikke helt hinanden. Vanner Jr. havde sin fars blå øjne og lyse hår, mens Tim havde Donnas mørke hår og var sporty.

– Det føltes som et mirakel. Vi var en lykkelig familie, og Vanner elskede begge drenge, fortæller Donna.

En fejl på fertilitetsklinikken

Da chokket over testresultaterne havde fortaget sig, indså Donna dog hurtigt, at der dengang måtte være sket en fejl på fertilitetsklinikken. Og så begyndte spørgsmålene at komme snigende.

– Hvem var Tims biologiske far? Kunne Tim blive taget fra os?

Donna og Vanner kontaktede en advokat, som forsikrede dem om, at de ville forblive Tims juridiske forældre ligegyldigt hvad.

– Men jeg kæmpede med at se Vanner komme overens med, at Tim ikke biologisk var hans. Han var ikke anderledes omkring ham, men jeg kunne mærke, at han var i chok. Jeg sank ned i en depression, og det var svært for mig at fokusere på mit job, siger Donna.

Parret fik hjælp af en rådgiver og besluttede at fortælle deres sønner, hvad testene havde vist.

– Tim håndterede det med stor modenhed, ligesom Vanner Jr., der sagde, at Tim stadig var hans bror.

På jagt efter den biologiske far

Et par uger senere fortalte Tim sine forældre, at han gerne ville finde sin biologiske far.

– Vi respekterede hans beslutning, men vi var bekymrede for, hvad der kunne ske.

Ved at få lavet nye DNA-tests igennem et andet firma fandt familien frem til en kvinde, som mentes at være Tims biologiske faster.

Efter yderligere research fandt familien frem til kvindens bror, en 47-årige mand ved navn Devin McNeil, som var gift og havde tre børn.

– Vi fandt Devins nummer online og vidste, at det ville ændre alles liv, når vi valgte at ringe til ham. Men det var det, Tim ønskede, forklarer Tims mor.

Selv om Devin i første omgang var skeptisk, da familien kontaktede ham, gik han med til at få foretaget en DNA-test.

– Der var ikke tale om en forældremyndighedskamp, da vi alle var enige i, at Vanner var Tims far. Vi ville bare finde ud af, hvordan det var sket, og hvad vi skulle gøre derfra.

Udvidelse af en familie

De to par regnede sig frem til, at de havde været i behandling på den samme fertilitetsklinik på den samme dag.

DNA-testen bekræftede, at Devin var Tims biologiske far – og derudover også var biologisk far til sine egne tre børn. Sædprøverne var altså ikke blevet byttet, men i stedet var Devins sæd på en eller anden måde blevet brugt til begge fertilitetsbehandlinger.

– Tim blev begejstret, da vi fortalte ham, at vi havde fundet hans biologiske far, fortæller den rørte mor.

Her ses Tim med de to fædre - Vanner til venstre og Devin til højre.
Foto: Privat

De to familier har siden hen mødtes flere gange og holdt kontakten via sms, opkald og videochats, da de bor otte timers kørsel væk fra hinanden.

– At kramme en fremmed, jeg havde lavet en baby med, var surrealistisk, men noget af min angst smeltede væk, da børnene begyndte at lege sammen, siger Donna og fortsætter:

– Vi ved stadig ikke med sikkerhed, hvad der skete dengang. Men Devin og hans familie føles som en udvidelse af vores familie. Det er ingen hemmelighed, og der er ikke nogen skam forbundet med det. Kun to familier, der går fremtiden i møde med kærlighed og venskab.

Familien Johnson
De to familier holder stadig kontakten, og de har altid været enige om, at Vanner er Tims far.
Foto: Privat

Sponsoreret indhold