Treårig ringede 112 og reddede sin mor

Taylor er en af verdens yngste helte. Bare tre år gammel udviste den gæve gut usædvanlig kløgt og bevarede roen, da han fandt sin mor bevidstløs for enden af trapperne.

Treårige Taylor forstod straks, at der var sket en ulykke. Hans mor lå helt stille, og han kunne ikke få liv i hende, selv om han prøvede. Men i stedet for at gå i panik, gjorde han, som han havde lært, og ringede efter hjælp.

Læs også: 13-årige Dennis fra Sønderjylland reddede lillesøster, da hun blev kørt ned

Bedstefar lærte Taylor om 112

få uger inden havde Taylors morfar lært ham, hvad han skulle gøre i tilfælde af en ulykke. Det huskede Taylor. Han fandt sin mors mobiltelefon og ringede 999. Telefonvagten hos politiet fik en meget alvorlig barnestemme i røret.

-Min mor er kommet til skade. Hun ligger ved trappen, sagde Taylor roligt.

Inden han lagde på, kunne telefonvagten høre, hvordan den lille dreng forsøgte at kalde på sin mor for at vække hende. Han havde ikke oplyst familiens adresse, men heldigvis lykkedes det politiet at spore opkaldet og sende en ambulance meget hurtigt.

Læs også: 15-årige Daniella reddede sin mor fra en gal knivmand, som ringede på døren

Låste selv redderne ind

Da de to reddere ankom, blev de meget overraskede over at møde Taylor i døren. Han havde fundet nøglen til hoveddøren, så han kunne lukke redderne ind.

Taylors mor var faldet hele vejen ned af den stejle trappe. Hun var bevidstløs, men efter et længere ophold på hospitalet og genoptræning er hun kommet sig fuldstændig siden ulykken i juni.

Taylor ville vække mor

-Redderne fortalte mig, at Taylor havde forsøgt at give mig lidt mad for at vække mig. Han havde hentet toast og marmite. Det samme som jeg lige havde lavet til ham til morgenmad, fortæller Cloe Price fra Foleshill, England.

Taylor modtager heltemedalje

Hun er ikke den eneste, som sætter pris på sin søns kløgt. Det lokale politi West Midlands Police, har hædret den lille dreng i form af en heltemedalje.

Politiet inviterede Taylor ned til Stationen til en rundvisning. Da han ankom med sin mor og morfar, blev han modtaget som en helt og gjort til æresbetjent for en dag.
Læs også: Seksårige Lilly reddede sin fars liv med vingummibamser

-Han er guld værd for sin familie og et strålende forbillede for andre børn og unge. Det er en ære for os at have ham på besøg, og han vil altid være velkommen tilbage på stationen, udtaler politikommissær Andy Nicholson fra Coentry Central Police Station.

Mens alle voksne omkring ham klappede, rodede ham i håret og roste ham, var Taylor selv temmelig upåvirket af ståhejet.

Uden min søn var jeg død

-Jeg tror ikke, at ret mange børn på hans alder ville vide, hvad de skulle gøre. Jeg kan slet ikke beskrive, hvor stolt jeg er af ham, siger Cloe

Taylor husker stadig den dag, han ikke kunne få liv i sin mor. Men forhåbentlig vil den dag han var æresbetjent på politistationen stå klarere i hans hukommelse, når han bliver ældre.