Vi har fået heste som plejebørn

Tre søstre fra Fyn fik deres store ønske opfyldt, da de fik lov til at få to nødlidende heste i pleje.

Foto: Alex Tran

- Det er simpelthen det bedste, vi har gjort. Ved at tage Starlight og Lille Sky som plejebørn har vi fået ønsket opfyldt om at få heste og samtidig fået muligheden for at gøre noget godt for nogle dyr.

Hjælper nødlidende heste

Da 18-årige Katrine Rasmussen og hendes to søstre, 10-årige Maja og 17-årige Maria, for cirka et år siden fik far og mors tilladelse til at få plejebørn tilknyttet hjemmet, brød de alle tre ud i spontan jubel.
Plejebørnene var nemlig de to heste, de tre piger altid havde ønsket sig.

- Vi kom i kontakt med en organisation, der hedder Nyt Hesteliv, og fandt ud af, at man kunne søge om at få heste i pleje.

Nyt Hesteliv hjælper heste, der enten har været udsat for misrøgt, eller som måske bare ikke kan være hos deres oprindelige ejere mere, fortæller Maria, da Ude og Hjemme besøger hende og søstrene på familiens hyggelige landejendom lidt uden for Juelsminde på Fyn.

De får masser af kærlighed

Men først skulle familien Rasmussen godkendes som plejefamilie.

- Vi fik besøg af Janne, som kiggede på de faciliteter, vi kunne tilbyde dyrene. Og da vi faktisk har ideelle forhold herude på landet, blev vi godkendt. Vi underskrev så en kontrakt, der blandt andet betyder, at Janne jævnligt kigger forbi for at se, at hestene har det godt, siger Katrine.

10-årige Maja glemmer aldrig den dag, da hun med resten af familien drog til Fyn for at finde de nye plejebørn.

- Vi vidste med det samme, at det skulle være Starlight og Lille Sky. Det er jo mor og datter, og de vil altså bare hele tiden være i nærheden af hinanden, fortæller Maja, mens hun klapper Lille Sky kærligt.

Drømmer om endnu en hest

Selv om Maja, der går i 4 klasse, og Katrine og Maria, der begge går på gymnasiet, alle har en travl hverdag, lægger de ikke skjul på, at de nu drømmer om at få en hest mere.

- Vi vil jo gerne hjælpe nødlidende dyr, og da hestene giver os megen glæde i hverdagen, håber vi, far og mor siger ja, siger Maria, og kigger over på sin far.

Faderen, Henrik Birch Rasmussen, der til daglig arbejder som ingeniør, er ikke afvisende.

- Det må vi finde ud af piger. I passer jo hestene fint, og vi har pladsen. Så mon ikke vi finder en løsning på det også, siger han med et stort smil.