En læser fortæller

Min datter havde en affære

20. oktober Fortalt til Janne Hansen
Foto: Colourbox
Hvordan kunne jeg konfrontere hende uden at ødelægge vores skrøbelige forhold?
Mor og datter i køkken

Min datter slog sig løs

For godt et år siden begyndte min datter Sofie at spørge mig fra tid til anden, om jeg kunne passe hendes tvillinger på otte, når hun skulle ud med sine veninder. Det foregik typisk, når Sofies mand Ronnie var bortrejst med sit sælgerjob. Han arbejdede meget, så Sofie var ofte alene om alt derhjemme.

Jeg forstod godt, at hun trængte til at komme lidt ud. Hun havde mødt Ronnie, da hun var 19, og de havde fået pigerne tre år senere, så i virkeligheden havde hun aldrig rigtig fået lov til at være ung og slå sig løs.

Jeg sagde som regel ja, hvis det passede med mine egne planer, for selvfølgelig ville jeg gerne passe mine søde børnebørn.

I begyndelsen kom Sofie hjem ud på aftenen som aftalt, og så kørte jeg hjem og sov, før jeg skulle på arbejde. Sofie virkede altid glad og oplivet efter en aften ude, og det føltes godt at kunne hjælpe hende, især fordi vores forhold havde været noget stormfuldt gennem årene, og hun ofte havde lagt mig på is.

Så begyndte Sofie at sende en sms i løbet af aftenen for at spørge, om det var okay, at hun sov hos en veninde. Hun skulle nok komme hjem til at få ungerne i skole. Jeg studsede lidt, men vænnede mig hurtigt til det. Herregud, jeg kunne lige så godt sove i deres gæsteværelse.

En duft af aftershave

En morgen kom min datter ikke hjem i tide, så jeg måtte få pigerne op og sendt i skole. Jeg sagde til dem, at mor nok bare havde glemt at sætte vækkeuret. Sofie kom styrtende ind ad døren kort efter med røde kinder. Hun sagde, at hun havde sovet over sig, og gav mig et kram. Da hun trykkede mig ind til sig, stivnede jeg, for hun lugtede af aftershave.

Bagefter cyklede jeg på arbejde med dybe panderynker. Det kunne da ikke passe, at hun havde en affære. Ronnie var sådan en sød fyr og en god far. Godt nok havde de to været sammen længe, men alligevel. For at finde hoved og hale i det hele besluttede jeg at holde lidt øje med min datter.

Det, jeg så, gjorde mig urolig. Sofie virkede kort for hovedet over for Ronnie, og jeg lagde mærke til, at det altid var ham, der lagde armen om hende og ikke omvendt. Sofie virkede også meget optaget af sin telefon.

Jeg blev mere og mere sikker på, at min datter havde en affære, og jeg var meget usikker på, om jeg skulle blande mig. Allermest havde jeg lyst til at konfrontere hende, men jeg var bange for at ødelægge vores forhold.

Jeg grublede i ugevis. Til sidst besluttede jeg, at jeg måtte sige noget, men på en måde, så Sofie ikke følte, at jeg fordømte hende, men blot ville hjælpe hende til at få styr på sit liv, før det gik helt galt.

En dag, hvor Ronnie var med pigerne til ridestævne, inviterede jeg mig selv på kaffe og fik fortalt Sofie, hvad jeg havde bemærket de sidste fire måneder. Jeg lod det hænge i luften og spurgte så: – Har du det egentlig godt, Sofie? Er du glad?

Min datters ansigt var blevet stift, mens jeg talte, men det var, som om spørgsmålene låste op for noget. Hendes underlæbe dirrede, og så flød ordene ud af hende. Hun græd og indrømmede, at hun var forelsket i en kollega, for hun følte, at hun og Ronnie var vokset fra hinanden.

Jeg gjorde mit bedste for at lytte, men jeg rådede hende til at få sagt det til Ronnie. Alt andet ville være urimeligt.

Sofie fik talt med sin mand, og hun fortalte mig efterfølgende, at de var begyndt i parterapi. Efter et halvt års tid valgte hun og Ronnie dog at gå fra hinanden.

Der var for meget på spil

Det var selvfølgelig en hård tid, især for tvillingerne. Jeg gjorde mit bedste for at trøste dem, og mit forhold til Sofie forblev til min store lettelse godt hele vejen igennem.

Sofie er nu kæreste med kollegaen, og det er tydeligt, at de to passer sammen. Hans første møde med pigerne gik godt, og jeg håber, de finder ud af det sammen, så børnene får et stabilt liv.

Faktisk bryder jeg mig ikke om at blande mig i andres privatliv, men denne gang var der meget på spil for mig også. Jeg er glad for, at jeg fandt den rigtige måde at gøre det på.

Vil du dele din historie?

Har du en rørende, tankevækkende, sjov, spændende eller romantisk oplevelse fra dit eget liv, som du har lyst til at dele med Ude og Hjemme? Så hører vi meget gerne fra dig.

Send din egen historie på mail til Nina Ebbesen– vi garanterer anonymitet.

Bringer vi din beretning, får du et honorar på 500 kroner.

Sponsoreret indhold