Hverdagens helte

Plejehjem har stor succes med rullende købmand

29. september Af Line Frandsen, SE og HØR
Foto: Privat/Mie Kjelgaard
Hver torsdag kommer en rullende købmand forbi et plejehjem i Nordjylland, og det er en kæmpe succes. Lakridskonfekt og flæskesvær er blandt favoritterne.
Rullende købmand på et plejehjem

Det sker desværre ikke sjældent, at vi hører, at de danske plejehjem ikke er gode nok.

Der er alt for lidt personale og derfor sjældent tid til hyggelige stunder og sjove indslag.

Men sådan er det ikke på Kornumgaard Plejehjem i Nordjylland.

Her har personalet nemlig allieret sig med den lokale købmand fra Serritslev.

Hver uge kommer købmanden så forbi med sin rullende vogn, og så kan beboerne ellers få fingre i alt fra vin, øl og sodavand til chips, chokolade og shampoo.

Og det må siges at være en succes!

– De fleste er vokset op med at komme med ud og handle ind, og senere er det jo en del af tilværelsen og ligger dybt i os. Derfor er det også så godt, at der er mulighed for, at beboerne nu selv kan handle lidt ind igen, fortæller forstander Mie Kjelgaard til TV 2 Nord.

Idéen om en rullende købmand kom tilbage i maj, og det viste sig hurtigt at være en rigtig god idé.

Glæde og liv til alle

Nu kommer købmanden – enten Peter eller Luise Balzer Andersen – så fast hver torsdag. Og beboerne glæder sig, fortæller forstanderen til TV 2 Nord.

For beboerne kan ikke blot blive fristet af et godt og velsmagende tilbud. De får også en god snak med købmanden, og det skaber glæde og liv for alle.

Og ja, man bliver selvfølgelig aldrig for gammel til at have en sød tand. Især poserne med lakridskonfekt er et hit blandt de ældre.

– Det går bedst, men også flæskesvær sælger godt. Af og til går der også lidt øl, siger Luise Balzer Andersen med et smil til TV 2 Nord.

Ny sæson af "Min kærlighedshistorie"

I Ude og Hjemmes podcast ”Min kærlighedshistorie” fortæller meget forskellige danskere deres kærlighedshistorie på godt og ondt. Lyt i din foretrukne podcast-app.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold