Hverdagens helte

Rørende besøg på sygehuset: Mor, nu er jeg student!

3. juli Af Heine Jørgensen, SE og HØR
Foto: Sygehus Sønderjylland
I onsdags besøgte Lucas og alle hans kammerater Sygehus Sønderjylland i Aabenraa for at fejre studenterhuen sammen med hans mor, Pia, og mormor, Lis. De to kvinder er nemlig begge indlagt på sygehuset.
Rørende besøg på sygehus

I disse dage sker det hele tiden. En lastbil med glade og mere og mere berusede studenter ankommer med fuldt drøn på musikanlægget til endnu en adresse.

Her venter familie og venner for at fejre huen med flere forfriskninger, før næste adresse besøges.

Men hvad gør man, når ens mor har fået kræft? Og både hun og mormor er for syge til at være hjemme for at fejre den store dag, fordi de er indlagt på sygehuset?

Rørende besøg på sygehus
Det kan man da kalde noget af en velkomstkomité.
Foto: Sygehus Sønderjylland

Så gør man da bare som 19-årige Lucas og hans klasse, der onsdag kørte til Sygehus Sønderjylland i Aabenraa.

Med god hjælp fra sygeplejerskerne på de to afdelinger, som hans mor, Pia, og mormor, Lis, er indlagt på, var alle klar til at fejre ham og vennerne, som netop er blevet HF-studenter fra Aabenraa Statsskole.

– Jeg har virkelig kæmpet for at være med i sidste uge, da han skulle have huen på og til dimission i fredags. Men i søndags blev jeg desværre indlagt – igen, fortæller Lis i sygehusets gribende opslag på Facebook.

Rørende besøg på sygehus
Det var svært at holde tårerne tilbage.
Foto: Sygehus Sønderjylland

Opslaget fortsætter:

"Mens klassekammeraterne står lige bag Lucas, går han hen til sin mor og sin mormor. De krammer og stoltheden over sønnen lyser ud af Pia."

"Hun er taknemmelig over, at hun får lov at opleve det her. De fælder en tåre og det samme gør flere af klassekammeraterne, som i den her festlige tid – i et øjeblik – får et kig ind i den virkelige verden."

Der er både is, tårer og en ekstra drink til Lucas, før studenterne larmer, dytter og hygger sig videre ud i det, der er en smuk begyndelse på resten af livet.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold