"Hvorfor begik min søn selvmord?"

Nu får Rasmus selv chancen for at forklare, når clairvoyant Pia Neves de Brito får kontakt med ham

I Ude og Hjemme kunne man læse historien om den 51-årige Anni Gundersen fra Skanderborg, hvis søn begik selvmord som kun 19-årig. Vores nye clairvoyant, Pia Neves de Brito, får kontakt til Rasmus og hjælper Anni med at finde svar.

”Jeg har kæmpet hele mit liv. Nu kan jeg ikke kæmpe mere. Tilgiv mig.”
Afskedsbrevet fra Rasmus var langt og rørende. Hans mor har tilgivet ham alt, men hun forstår ikke, hvorfor hendes 19-årige søn valgte at tage sit liv efter mange års kamp for at overleve sin kræftsygdom. Vores nye clairvoyant Pia Neves de Brito får kontakt til Rasmus. Hun skal prøve at få svar på de mange spørgsmål, Anni står tilbage med.

Pia ved kun, at Rasmus døde som 19-årig. Hun lukker øjnene og stiller ind på ham. Pia prøver at finde ud af, hvad Rasmus døde af.

– Jeg får følelsen af at trække vejret langsomt ind. Pludselig kan han ikke røre sig, og det var det. 

Pia får meget ondt i hovedet og, hvad hun beskriver, som en mystisk følelse i hele kroppen.

– Han døde ikke af en sygdom. Han slår hovedet. Jeg bliver følelsesløs i kroppen, lammet og får kvalme og hovedpine, men jeg kan ikke se sammenhængen, siger hun.

Nysgerrig på fremtiden? Få indblik i fremtiden lige her!

Pia spørger om Rasmus havde haft leukæmi, da hun mærker en speciel brusende følelse i blodet. Anni nikker. Rasmus fik kræft som syvårig.

– Han var den mest glade og sprudlende dreng, men da han fik kræft, forandrede både hans og vores liv sig, fortæller hun.

Han fik en knoglemarvstransplantation på Skejby Sygehus som otteårig og var kureret for kræften. Men resten af sit liv skulle han tage medicin for mange forskellige følgevirkninger, ligesom han var plaget af bivirkningerne ved medicinen. Pia fortæller, hvordan Rasmus var som person – stadig uden at kende hans historie.

– Jeg oplever ham som en mild og blid dreng, der altid har haft det svært. Han følte sig altid udenfor. Han var plaget. Han havde svært ved at forstå verden, og verden havde svært ved at forstå ham.. Han følte sig ensom, fortæller Pia. 

Anni bekræfter at han havde en masse venner, men han følte ikke, at de forstod ham.

– Det var mor, der forstod mig bedst, siger Rasmus via clairvoyanten. – Han behøvede ikke at forklare sig så meget over for dig. I var meget ens af sind, siger Pia og fortsætter: – Han var bestemt ikke glad for livet. Han var ked af det i flere år. Fra han var 16 år.

Det var på det tidspunkt, Anni fandt ud af, at Rasmus havde en depression. Han ville springe ud fra Vejlefjordbroen.

– Vi var meget overraskede, da vi fandt ud af, hvor skidt han havde det. Det var hans pokerfjæs, forklarer Anni.

Rasmus havde mange venner, og han gjorde alt for, at folk skulle tro, han havde det godt. Men to gange mere forsøgte han at begå selvmord. Den ene gang fortrød han, den anden gang sendte han en farvel-sms til sin mor, som skyndte sig hjem fra arbejde og reddede ham.

Har fået fred
Pia er ikke overrasket, da hun får at vide, at Rasmus begik selvmord.

– Han fornemmer, at du har tilgivet ham, siger Pia.

– Jeg har slet ikke været vred på ham. Der var ikke noget at tilgive. Men skulle jeg have gjort noget anderledes, spørger Anni.

Rasmus griner, fortæller Pia:

- Det er typisk dig, mor. Men du kunne ikke have gjort noget anderledes. Det var jo tid, siger Rasmus.

– Ligesom han ikke forstod verden, så forstår vi ikke, hvorfor han ville herfra, insisterer Anni.

– Jeg ser ham sidde i sofaen og ser, at verden går forbi. Så var det på tide at tage af sted. Han kunne ikke være her mere. Der var ikke nogen ende på det hele. Der var bedring, men han gad ikke mere, siger Pia.

– Jeg har stadig svært ved at forstå, at han ville herfra. Jeg ved godt, han ikke var bange for at dø. Det sagde han, et år inden han døde, siger Anni.

Pia forsøger at forklare Rasmus’ følelser.

– Han kunne ikke se frem i tiden. Kunne ikke se sig selv få kone og børn. Han kunne kun leve i nuet og ikke drømme om fremtiden. Han havde ingen forventninger til verden, siger Pia. 

- Han ville være vagabond, fortæller Anni og spørger med et spinkelt håb: – Har han fortrudt?

– Nej. Han har fået fred nu. Det havde han brug for, siger Pia.

Læs også: Clairvoyant: Din far begik ikke selvmord

Trøste-hund
– Det er det værste, vi har oplevet. Det var slemt, da han fik kræft, men det var meget værre, da han døde. Jeg er ikke sikker på, det er Rasmus, du har fat i. Han havde et job, købte en bil og han havde lige været i USA. Der var aldrig en fest uden Rasmus, fortæller Anni.

Men Pia holder fast.

– Jeg oplever ham ikke som glad. Der skal noget til for at ønske sig væk herfra. Hans depression føles vedvarende og konstant, siger clairvoyanten, der ser direkte igennem den facade, Rasmus stillede op for andre mennesker. – Han kunne godt feste igennem og stadig føle sig ensom, forklarer Pia.

– Hvornår var han glad, spørger Anni.

– Han var glad, når han var sammen med familien og hunden, svarer Pia.

Rasmus fik en hund, da han fik kræft, netop for at give ham mere glæde ved livet. Hunden er også død nu. Da Rasmus døde, købte Anni en ny hund.

– Messi fik vi som en latterlig erstatning for Rasmus, forklarer hun og nusser hunden. – Jeg vil prøve at have det godt, som han bad om i sit afskedsbrev. Men jeg synes, det er spild, spild, spild, at han begik selvmord, siger Anni.

– Rasmus er, hvor han ønsker at være. Vær glad på mine vegne, lyder den sidste bøn fra Rasmus, inden Pia tager afsked med ham.

Læs også: Et budskab fra himlen