Jeg blev forelsket i min søns lærer - del 1

Mit ægteskab var fint, men uden kærlighed og passion. Det ændrede sig, da min søn fik ny klasselærer, Anton, som jeg blev lidenskabeligt forelsket i. Og det fik konsekvenser...

En aften jeg kom hjem fra arbejde, lå Daniel igen på sin seng med dynen helt oppe om ørerne. Jeg kunne se, at han havde grædt, og behøvede ikke engang at spørge, om det var gået bedre på den nye skole i dag. Jeg nøjedes med at nusse ham lidt på ryggen og sagde så, at jeg ville gå ned og lave hans livret, men kommentaren var bare: ”Jeg er ikke sulten”.

For godt et år siden boede Daniel sammen med både sin far og mig i det hus, hvor han havde boet altid. Han gik på en skole, der lå tæt på vores hjem, og han havde en hob af venner, der tit kom på besøg. Nu var huset solgt, hans far og jeg var skilt, og Daniel og jeg var flyttet i en lille lejlighed. I teorien kunne Daniel stadig godt gå på den skole, han holdt så meget af, men det havde jeg desværre fået ødelagt, da jeg var så usigeligt dum at forelske mig i hans klasselærer.

Johnny og jeg havde altid været mere venner end kærester, men vi var sammen fordi det var praktisk og belejligt. Men så blev jeg gravid og vi besluttede at beholde den lille. Cirka halvvejs i graviditeten arrangerede Johnny en lille fest, hvor han friede til mig. – Lisbeth, vi har kendt hinanden i mange år, og nu har du et barn i maven, som vil binde os sammen for altid, så jeg håber, at du vil gifte dig med mig. Det var vel ikke verdens mest romantiske frieri, men jeg var ikke i tvivl om hans oprigtighed, så jeg sagde ja. To måneder senere giftede vi os på rådhuset med kæmpe stor mave og uden de store dikkedarer og snart efter kom Daniel til verden.

Johnny og jeg var et godt team trods den manglende passion mellem os. Hvis jeg indimellem mærkede et savn af romantik, slog jeg græsset eller skurede køkkengulvet. Og sådan gik de næste 9- 10 år. Vores økonomi blev bedre, men Johnny knoklede i døgndrift på arbejdet. Det var mig, der klarede det meste på hjemmefronten, og det var derfor også mig, der fulgte Daniel til den nye skole, da han skulle starte i 3. klasse efter sommerferien. Inden ferien havde vi fået at vide, at børnene skulle have ny klasselærer, og derfor var forældrene inviteret med til første skoledag, så vi også kunne møde Anton, som han hed.

Da jeg så ham, var det første gang i mit liv at jeg fik sommerfugle i maven, og jeg forstår stadig ikke hvorfor, for han var langt fra den flotteste mand, jeg nogensinde havde set. Præsentationen i klassen var ret formel. Anton stillede sig op ved tavlen og ganske kort fortalte lidt om sig selv – blandt andet at han var fynbo, 34 år og fraskilt. Herefter fortalte han om sine visioner og planer for klassen, men mine tanker hang fast ved ordet ”fraskilt”. Jeg begyndte at følge Daniel til skole om morgenen på trods af at han godt kunne selv. Når jeg så Anton og vi sagde hej, var jeg høj af lykke resten af dagen. Jeg havde altid troet at lidenskab bare ikke var mig, men et hurtigt glimt af Anton i skolegården gav mig hjertebanken, og mens min forelskelse i Anton voksede, blev afstanden større mellem Johnny og mig.

I november var der et stort julearrangement for Daniels klasse. Johnny skulle heldigvis arbejde, så jeg købte nye bukser, støvler og en alt for kropsnær og pyntet top til et arrangement i en 3. klasse. Jeg så slet ikke det lille skolebord der var fint pyntet med de røde papjulemænd og musetrapper, Daniel havde gjort sig umage med at lave samme dag. Jeg så kun Anton i hans sorte skjorte mens vi udvekslede flere blikke. Aftenen toppede, da Anton kom ned og satte sig ved vores bord. Takket være en masse rødvin fik jeg løst lidt op og snakken gik livligt mellem os. Jeg syntes, at Anton kiggede særligt meget på mig og grinede ekstra højt ad mine jokes. Jeg ønskede, at aftenen skulle fortsætte for evigt. Desværre blev børnene trætte, der skulle ryddes op, og i den almindelige opbrudsstemning blev det kun til et hurtigt farvel og tak for i aften til Anton.

I aften havde jeg følt mig smuk, sjov og levende i en grad, jeg slet ikke kendte fra mit 15 år lange ægteskab. Da Johnny kom hjem et par timer senere, sad jeg stadig i sofaen. Jeg havde åbnet endnu en flaske vin, for det krævede mod at fortælle ham at jeg ville skilles.

Se også: Jeg forlod sekten - del 1