Jeg blev gravid med en fremmed

Efter en våd polterabend endte jeg i seng med en fremmed fyr.. og blev gravid. Jeg var i syv sind: Skulle jeg vælge at få barnet alene?

11. juli 2010

Jeg er helt kvæstet efter Sarahs polterabend i går. Vi havde den sjoveste aften… selvom det godt nok ikke var helt planlagt, at jeg skulle ende i en fremmed fyrs seng. Han hed Mathias. Han er kun 24. Om morgenen fandt jeg mit tøj og sagde bare farvel, og det gjorde han også. Heldigvis ikke noget med at bede om mit telefonnummer. Nu har jeg kun 19 dage til at få smidt de sidste tre kilo inden brylluppet.

31. juli 2010
Jeg er fuldstændig rundt på gulvet. Hvorfor har jeg ikke tænkt på, at jeg kunne være blevet gravid til den polterabend? I går aftes kiggede min mor forbi, for at se mig i festkjolen. ”Sikke en flot barm, du har i den!” sagde hun. Og pludselig kunne jeg se det: Mine bryster er større end nogensinde. Og alle tre graviditetstests er positive. Jeg aner simpelthen ikke, hvordan jeg skal forholde mig. Men nu tager jeg til Sarahs bryllup.

17. august 2010
Okay. Jeg er virkelig ked af, at jeg ikke blev mere lykkelig over, at der gror et lille barn inde i mig, da jeg først fandt ud af det. Undskyld, søn eller datter! Jeg elsker dig! Og jeg har jo altid ønsket at blive mor og været bange for, at det måske aldrig ville ske. Kun Sarah ved det og hun lytter til alle mine tanker og bekymringer. De går bestemt ikke på, og jeg skal have en abort, men på, om jeg skal fortælle det til Mathias.

Jeg har ikke hørt eller set noget til ham side polterabenden, og det er alligevel lidt vildt, at skulle fortælle ham, at han skal være far. Men kan jeg forsvare at lade være? For jeg er ikke i tvivl om, at jeg vil beholde det. Jeg er på den anden side heller ikke interesseret i at have et forhold til ham. Fra ”Sporløs” i TV ved jeg dog, at det betyder meget for et menneske ikke at kende sit biologiske ophav.

10. september
Så har jeg ringet til Mathias. Han blev først meget stille. Så foreslog han, at vi skulle mødes. Jeg sagde, at jeg ikke har prøvet at kuppe ham eller forventer, at han skal være far i den traditionelle forstand. Men jeg synes mit barn skal vide, hvem han er.
Han er vist mest bekymret for økonomien, men jeg har sagt, at jeg ikke vil modtage børnepenge fra ham. Jeg glæder mig bare til at blive mor, og jeg er ikke bekymret ved udsigten til at være alene om det. Jeg har fortalt det til min mor. Hun tudede længe af glæde, inden hun kom i tanke om at spørge til barnets far. Den skulle hun så lige tygge lidt på, men hun tog det pænt.

1. december
Det bliver en pige! Jeg er så glad og kan næsten ikke vente.

14. april 2011
Emilia kom til verden i nat! Hun er så smuk, så fuldendt, hun er mit lille mirakel. Hun har en anelse gulsot, så vi bliver på sygehuset til i morgen. 
Jeg har ringet til Mathias, og han kom forbi med en stor lyserød bamse – og sin mor. Jeg kunne mærke, at hun undrer sig over hele arrangementet, men hun forærede Emilia den sødeste kjole og blev også fotograferet sammen med både Emilia og Mathias.

Se også: Min søster var utro med min kæreste

29. maj 2011
Jeg har fået det første smil! Jeg blev så bevæget, at mine tårer dryppede ned på det stakkels barn. Jeg forstår virkelig ikke, hvorfor folk snakker så meget om søvnløse nætter og lortebleer og alt muligt, for hvad betyder det i forhold til at have et levende, lille vidunder som Emilia?

20. juni 2011
Mathias har været på besøg. Og det var helt OK. Han tog nogle billeder og trillede også en tur med barnevognen. Min mor blev helt ude af flippen, da hun ringede, mens de var væk. Men han har jo absolut ingen hensigter om at bortføre hende eller noget.

15. oktober 2011
Emilia har lynhurtigt vænnet sig til vuggestuen. Det er kun mig, der har vand i øjnene om morgenen. Men på en måde nyder jeg alligevel at arbejde igen og se andre voksne hver dag.
I går satte jeg Mathias’ foto og navn på op på Emilias skab. Jeg har det fint med det, for hun skal ikke skille sig ud.

13. september 2012
Mathias har ringet for at sige, at han skal giftes. Jeg ønskede stort tillykke. Hans kæreste, Stella, ved selvfølgelig besked om Emilia. Og hun er helt cool med det.

14. marts 2013
Om en måned fylder Emilia 3 år, og hun er et harmonisk og glad barn. Jeg har ikke fortalt hende om Kristian endnu, som jeg har mødt på arbejdet. Jeg er nok lidt forelsket. Vi snakker i telefon næsten hver aften og mødes, når det kan lade sig gøre. Han har i forvejen to teenagebørn, der bor hos ham hver anden uge, og han er en dedikeret far, og han har ingen problemer med, at jeg har en datter. Og jeg fortryder ikke et sekund, at jeg valgte at få Emilia.