Krimi: Dræbte deres bedste veninde - del 3:3

Jennifer tilstod hende og Liz’ frygtelige drab på deres veninde Mary, og endelig blev den forsvundne pige fundet. Efter mange måneder efterforskning kom de to piger endelig for retten, hvor de stod ansigt til ansigt med Marys sønderknuste familie.

Den spinkle 17-årige Jennifer pegede ind mod et tæt buskads en kold og våd morgen godt og vel et halvt år efter, at en af hendes bedste veninde, Mary, forsvandt sporløst.

Betjentene og efterforskningsleder Ashley Browne var ikke længe om at identificere en grøn trøje mellem de brune grene. Mary var endelig blevet fundet.

På det tidspunkt anede Liz intet om, at Jennifer havde forrådt hende.

Hun fortsatte med at skrive på de sociale medier om, hvor meget hun savnede Mary, og hvor meget hun ønskede at kunne hjælpe politiet med at skaffe hende tilbage i god behold.

Marys forældre, Jay og Susan, blev underrettet om fundet af deres datters lig, og samme dag skrev Liz på sin væg på Facebook: ”Dette er den værste dag i mit liv: Min bedste veninde er død”.

Jay og Susan var ude af sig selv af sorg. Men da politiet fortalte dem, at de mistænkte var Liz og Jennifer, blev de nærmest lammet af chok.

Politiet bad dem dog samtidig om at holde deres viden hemmelig, indtil de havde samlet beviser nok til at kunne anholde begge piger.

Der skulle gå hele to måneder, før det skete, og den langsommelige efterforskning mødte stor kritik i offentligheden.

Jennifer var på fri fod, indtil Liz blev anholdt, og det var også var kritisabelt. Hun kunne have advaret Liz om, at hun havde afsløret over for politiet, hvor Mary var.

Og mange mente, at det var meget heldigt for politiet, at Jennifer holdt tand for tunge så længe.

Fra liget af Mary blev fundet og til anholdelsen af de to veninder to måneder senere, brugte detektiverne i hemmelighed blandt andet tiden på at undersøge Liz’ bil, som liget af Mary blev transporteret i.

På bagsædet fandt man blod, og dna-prøver afslørede, at det tilhørte den myrdede. Og det blev ét af de vigtigste beviser mod den bare 16- årige Liz.

Året efter stod de to piger tiltalt ved retten: Liz var anklaget for kidnapning samt for mord af første grad.

Jennifer slap med en tiltale for medvirken til mord af anden grad.

Samtidig blev de begge anklaget for at have lagt hindringer i vejen for opklaringen af drabet.

Liz blev dømt efter anklageskriftet og fik en fængselsdom på livstid med mulighed for benådning efter 25 år.

Jennifer fik kompensation i strafudmålingen, fordi hun havde hjulpet politiet med opklaringen. Hun fik en fængselsstraf på mellem 10 og 30 år og forventes løsladt i 2037.

I retten fik Marys far, Jay, lov af dommeren til at henvende sig direkte til de to dømte.

Han sagde blandt andet: ”Vi behandlede jer som vores egne døtre. I havde ikke kun en nøgle til vores hjem, så I kunne gå og komme, som I ville. I havde også en nøgle til vores hjerter”.
”I dræbte Mary, og bagefter lod I som om, I led og sørgede sammen med os – med Marys blod på jeres hænder”.

Efter dommen udtalte det ulykkelige forældrepar: ”Vores familie er slået i stykker for evigt: Vi kan se de levende ansigter på de to piger, der dræbte vores datter, men vi kommer aldrig til at se Marys vidunderlige ansigt og levende smil mere. Det er der ingen, der kan forestille sig, hvordan føles”.