Krimi: Myrdede for et par trusser

Da Simons elskerinde Lotte gjorde det forbi mellem dem, ville han have et minde med fra hende – et par af hendes trusser. Men da Lotte nægtede, slog det klik for den forsmåede elsker.

Efter to års forbudt kærlighed mellem Lotte og Simon var det slut. Lotte havde nemlig ikke længere overskud og samvittighed til fortsat at bedrage sin mand.
"Det er slut, Simon. Jeg kan og vil ikke mere. Vi kan mødes hjemme hos mig i eftermiddag, men det er sidste gang", sagde Lotte.

Simon kom som aftalt til Lottes villa, hvor de var sammen for sidste gang. Men Simon var ulykkelig. Han ville ikke give slip på elskerinden, og da det gik op for ham, at Lotte mente det alvorligt, og at forholdet var endegyldigt slut, insisterede han på at tage en souvenir med fra soveværelset. Det skulle være Lottes trusser. Dem havde hun nemlig altid haft på, når de mødtes. Men da Simon samlede trusserne op fra gulvet ved siden af sengen, blev Lotte hvidglødende af raseri. "Ét er, at du gennem to år har fyldt mig med løgn om, at du vil forlade din hustru. Men du skal ikke stjæle mine trusser som et andet jagttrofæ, du kan vise frem for dine venner og prale med!" På få sekunder tog det sidste møde mellem de to elskende en uventet og tragisk drejning ...

13 dage efter at Lottes mand havde meldt sin hustru savnet, fandt politiet de forkullede rester af hende på en rasteplads ca. 250 kilometer nord for hendes hjem.

Både i soveværelset og på rastepladsen blev der fundet dna-spor fra Simon, men i retten nægtede han sig skyldig. Han hævdede, at de havde tumlet rundt i soveværelset, og at Lotte på et tidspunkt slog hovedet mod sengestolpen og blev bevidstløs. Da han ikke kunne få liv i hende, gik han i panik og kørte 250 kilometer nordpå til en lille skov, hvor han overhældte liget med benzin og satte ild til.

I retten afhørte man Lottes søn, Markus, og han kunne fortælle, at følelserne mellem Lotte og Simon var opstået, fordi Simon på et tidspunkt tog Markus i lære som blikkenslager. Chefen kørte hver morgen fra sit hjem til firmaet, og han tilbød at køre en lille omvej for at give Markus et lift til og fra arbejde. Simon og Lotte talte ualmindeligt godt sammen, og samtalerne blev flere og flere. Da Lottes mand på et tidspunkt skulle på kursus, endte Lotte og Simon for første gang i armene på hinanden. Markus fortalte, at der svirrede rygter i virksomheden om, at Simon og Lotte ville forlade deres respektive ægtefæller, men af ukendte årsager skete det aldrig.

I retten fik Simon 12 års fængsel for vold med døden til følge og usømmelig omgang med lig.

Det var sønnen Markus absolut ikke tilfreds med. Via en advokat lagde han pres på anklagemyndigheden, der i første omgang havde krævet fængsel i 13 år og seks måneder. Dommen blev appelleret, og ved landsretten blev morderen i foråret idømt fængsel på livstid. "Min mor begik en fejl, da hun indledte et forhold til Simon. Men han udnyttede hende, og til sidst slog han hende ihjel", sagde han og fortsatte: "Min mor betalte en høj pris for at have været min far utro. Men heldigvis skete retfærdigheden fyldest til sidst", sagde Markus efter dommen.