Skæbner

Lone blev bortført ved et uheld

9. juni 2022 Tekst og video: Anders Olsen
I 1966 blev den dengang to-årige Lone Tolberg Carlsen bortført af en undvegen indsat, der var på flugt fra fængslet Søbysøgård på Fyn.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

En dag i september 1966 åndede alt fred og idyl i den fynske by Nørre Lyndelse. Den dengang to-årige Lone Tolberg Carlsen tog sig en lur på bagsædet af familiens bil, for her var hun vant til at ligge og sov ekstra godt, mens hendes forældre havde travlt med at bygge hus.

Men da forældrene ville se til Lone, fik de et chok. En undvegen indsat fra det nærliggende fængsel Søbysøgård var kørt afsted med bilen. Politiet frygtede, at det ville udvikle sig til en ny Basse-sag.

Basse var den tre måneder gamle dreng, der var blevet bortført et halvt år tidligere i februar 1966. Basse blev fjernet fra sin barnevogn, mens hans mor var inde for at handle i en butik i Odense. Han er aldrig siden blevet fundet og ingen ved, hvad der er sket med drengen.

I denne video fortæller Lone Tolberg Carlsen, der i dag er 58 år og bor i Otterup på Fyn, om den dramatiske dag, da hun selv var hovedperson i en enorm politijagt på Fyn.

Sponsoreret indhold